1. Pitanje broj: #44960

    Postovani, radila sam vaginalni bakterioloski bris i nalaz je sledeci: candida spp i laktobacili (vaginalne epitelne celije, kokobacili u vecem broju, koke u srednjem broju, laktobacili u srednjem broju, candida spp u manjem broju) . Cervikalni bris je sledeci: candida spp i laktobacili. Da li je ovo bakterijska vaginoza i kako se leci? Preporuceno mi je da ne radim test na anaerobne bakterije, kazu da nije bitno. Da li je moguce da ovo utice na stano vracanje e. Coli bakterije? Hvala.

    Odgovoreno: 12. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Da to je vaginoza, koja se uspešno leći, verovatno ste zbog ešerihije često koristili antibiotsku terapiju, javite se vašem ginekologu da vam prepiše lekove.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #44960

    • Poštovani, Radila sam vaginalni i cervikalni bris, izolovan je enterococcus spp u velikom broju. Pre par meseci nisam reagovala na terapiju pancefom i ciprocinalom.. pokušala sam biljnim kapima i čajevima da popravim organizam od svih lekova koje sam koristila. Nakon toga u vaginalnom brodu je izolovan enterococcus. Ne znam gde da odem i kako da rešimo problem koji traje od decembra.

    • Postovani, pre 2 nedelje sam imala ureaplasmu i bakterisjku vaginozu. Ponovila sam terpaiju posle antibiotika i vaginaleta. Nalaz je sledeci: - bris cervikasa-mycoplasma, ureaplasma -nije nadjena. -bris cervikasa bakterioloski pregled - izolovana je fizioloska mikroflora -bakteriosloski pregled -bris vagine: lacktobacillus 4 gardnerella vaginalis 0 mobiluncus 0 nugent score 4- intermedijarna flora kakav je rezultat sada? Hvala unapred

    • Marijana Nikolic 28. 03. 2012.

      Postovani, nalaz mb. pregleda je sledeci: candida spp. vaginalne epitelne celije kokobacili u vecem broju koke u srednjem broju candida spp. U manjem broju intermedijarna flora po nugentu. Molim vas da mi kazete o cemu se radi i kojom terapijom se mogu izleciti. Od skora zivim u inostrasntvu, pa me zanima postoji li komercijalni lek za ovu dijagnozu. Veoma cenim vas odgovor. Unapred zahvalna.

Ostavite komentar