1. Pitanje broj: #42075

    Postovani, u prilogu vam saljem sliku nalaza od ginekologa. Interesuje me da li su to kondilomi, a ako jesu, moze li se utvrditi period njihovog postojanja? Sa istim partnerom sam vec deset godina. Radila sam papa test u oktobru prosle godine i rezultati su bili uredni. Pre dva meseca imala sam spontani pobacaj u petoj nedelji trudnoce. Ako su u pitanju kondilomi, na koji nacin sam mogla da ih dobijem? Unapred hvala

    Odgovoreno: 13. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Slika je nejasna, postoje dve grupe kondiloma, šiljaste i zaravnjene, šiljaste se prenose isključivo polnim putem i mogli ste ih dobiti davno, davno,. Uradite pcr na papiloma viruse a ako ne verujete ginekologu otidjite kod dermatologa na pregled,. Kondilome inaće treba što pre odstraniti,. Mogu biti i razlog vašeg spontanog pobačaja.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #42075

    • Moj doktor mi je dao vaginalete koje reaguju samo na bakterije i rekao da se za 10 dana javim na kontrolu kako bi mi rekao da nije neka bakterijska infekcija. Iskreno se nadam da je baktrija u pitanju a ne virus. Koje su sanse da postoji jos neka klinicka slika koja bi mogla da lici na kondilome a da je u stvari bakterijska infekcija? Molimvas za odgovor jer se jako brinem zbog naredne trudnoce i njenog ishoda. Unapred hvala.

Ostavite komentar