1. Pitanje broj: #42048

    Od juce pijem kontracepciju, zbog policisticnih jajnika. Prepisane su mi novynette tablete. Imam i ciste na dojkama i primam terapiju za stitnu zlezdu, eutirox od 50. Imam 27 godina, nikada nisam imala trudnocu. Zanima me da li novynette tablete mogu da regulisu te promene na dojkama? Da li je stetno ako mesam dve terapije, i za stitnu zlezdu i za jajnike? Koliko dugo treba da ih koristim i za koliko vremena moji jajnici mogu da se ociste? Pre godinu dana sam i operisana jer mi je pukla cista na jajniku. Uputna dijagnoza je glasila: colica abdominalis tu cysticum ovaril dex. Da li su sanse za trudnocu umanjene usled svih ovih bolesti zajedno?

    Odgovoreno: 13. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Obično ide drugačija terapija za policistične jajnike, koju ne prepisujem na ovaj naćin komunikacije,. Obratite se endokrinologu, a ginekolog če ultrazvučno pratiti uspešnost terapije,.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #42048

    • Jasmina đumić 08. 07. 2010.

      Mom sinu je devetnaest godina i radili smo hormonske analize tako da smo ustanovili povećanje prolaktina u rasponu od 780-1780, zatim tsh u 5, 8-28, 3, ace 61, 5, ostali hormoni su u granicama referentnih vrednosti. Radio je mr hipofize i nema prolaktinom. Idemo kod endokrinologa, ali bih volela da čujem vaše mišljenje, jer se plašim za njegovo zdravlje i potomstvo. Još nešto uporedo idemo kod hematologa jer se sumnja na policitemiju, za sada se vodi pod dg eritrocitoza jer su mu lab nalazi: hemoglobin 175, erit. 5. 800, hematokrit 0, 51, a volumen eritrocita povećan 36% . Molim vas da li možete da mi kažete da li povećanje navedenih hormona može dovesti do povećanja crvene krvne loze. Unapred hvala. Zabrinuta majka.

Ostavite komentar