1. Pitanje broj: #41967

    Na pregledu posle kiretaze (spontani pobacaj u 5-6 nedelji trudnoce) doktor mi je ustanovio dijagnozu pod spekulumom znaci cervicita i kolpita. U forniksima vagine, promene suspektne na hpv inf. Bimanuelno uterus u avf, normalne velicine, cvrst, mobilan neosetljiv. Dg: colpitis, cervicitis chr obs. Condyloma acc. Dao mi je da koristim vaginalete polygynax i rekao da je mozda bakterijska infekcija. Rezultati briseva su: bakterijska vaginoza- u direktnom preparatu uocene slepljene epitene celije (clue cells) gram negativni kokobacili u velikom broju, bez prisustva leukocita i laktobacila. Susp. Sy. Bakterijske vaginoze. Da li su ove dijagnoze siguran znak kondiloma i posto nijednom nisam radjala koja me metoda ukljnjanja za mene najbolja. Puno hvala.

    Odgovoreno: 14. 10. 2009.

Ostavite komentar