1. Pitanje broj: #40908

    Postovana zelim jedan savet. . . . 2 ipo god sam u braku i ne mogu da ostanem 2 god u drugom stanju. . . Imala sam neredovan ciklus i pila sam razne tablete primolut nor, cikloproginovu, jasmin, klomifen. . . Poslednjih 3 meseca ne pijem lekove na svoju volju jer ih jako lose podnosim a i oslabila sam sa 55 kg na 41kg. Poslednja menstr je bila 26. 07. I jos uvek mi kasni bhcg je negat 2 puta sam radila. . . Molim vas za savet. . . . U beogradu sam radila hormonski status i sve je ok. . .

    Odgovoreno: 01. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Zbog naglog pada telsene mase došlo je i do poremečaja menstrualnog ciklusa, mastociti odnosno masne čelije su nosioci estogenih hormona i sa padom telesne mase se smanjuje broj mastocita a samim tim se poremeti i nmenstrualni ciklus, vratite kilograme.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #40908

    • Hvala vam na odgovoru.. Potrudicu se da vratim kg.... Koliko moze to da utice na zacece? Posto sam prokrvarila u oktobru prosle god i zavrsila sam na ginekologiji u skoplju a tamo su mi lekari rekli da je postojala trudnoca oko 2 nedelje? Iskrena da budem ja im nisam poverovala jer mislim da postoji neki ozbiljan problem uprkos tome sto su svi rezultati ok... Mislim da je prisutna i psiha jer stalno mislim na to... Imam prejaku zelju... : )

Ostavite komentar