1. Pitanje broj: #40714

    Molim vas pomozite. Danas sam isla na uzabdomena tu su pogledali i donji stomak i rekli da imam tecnosti u maloj karlici i douglasovom prostoru i da se verovatno radi o van matericnoj trudnoci i da se javim ginekologu. Pa me zanima dali toouvek znaci to ili moze biti i nesto druigo ja imam odraslu decu od 20 godina i vise, nisam imalavise trudnoce osim te dve i nevidim ni sad koko je moglo da dodje doovoga, doduse doktorka mi je rekla da nije sigurna sta je ali da pojava yecnosti u tom prostoruuvek ukazuje na vanmatericnu. . . . Tako da sam sludjemna inace sam invalidno lice i nesmem da pijem masu lekova. . Too sad i nije bitno bitno je da kazem da pijem pronizon vec 12 god. I da zadnjih dva, tri meseca imam skracene cikluse traju po dva do jedva tri dana pa neznam dali da uradim test na trudnocu mislim da li on pokazuje ako je vanmatercna ili ima neki test putem krvi da odradim. . . Hvala na pomoci i pozdrav. . . .

    Odgovoreno: 01. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Uradite beta hcg iz krvi da bi videli da li ste trudni ili ne,. Potrevno je da se uradi ultrazvučni pregled vaginalnom sondom, slobodna tečnost u duglasovom špagu može biti urzrokovana i drugim razlozima a ne samo vanmateičnom trudnočom/ovilacijom i sl/
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #40714

    • Ja sam imla slobodnu tecost zbog ciste koja je pukla, tako da ne mora da znaci da je vanmatericna trudnoca, uradite uz vaginalni kao sto je i dr rekao. Pozdrav i secno!

Ostavite komentar