1. Pitanje broj: #40669

    Jos uvek nemam problem, ali bih volela da znam odgovor ako se ne daj boze slucajno desi. Naime 2 godine sam koristila pilule za kontracepciju logest, i na poslednjoj kontroli bilirubin mi je bio poprilicno povisen 36. Ginekolog me je poslala da uradim ultrazvuk da proverimo da li je sve u redu sa jetrom i sa zuci. Zuc je presavijena (to nije nista cudno, nasledno je kod mene u porodici, a na jetri su nadjene neke pojacane vezivne strukture, pa sam otisla kod interniste koji je rekao da jetra nije obolela, ali mi je konstatovao gilbertov sindrom) . Sa tim nalazom sam se vratila kod ginekologa koja mi je preporucila da ponovo uradim analizu bilirubina, da vidimo da li je to prolazno povisenje ili je zaista gilbert. Ovog puta je bio jos veci 39 ukupni, s tim da je i direktni bio povecan 6, 2. (izmedju te 2 analize nisam pila logest) . Dakle internista je bio u pravu, i sad ja vise ne smem da pijem anti-bebi pilule, iako je jetra ok, ali da ne izazivamo pogorsanja, ionako je bilirubin u stalnom porastu. Dakle osudjena sam na kondom. E pa moje pitanje je u vezi sa pilulom za jutro posle (nadam se da mi nikad nece trebati, ali. . .) - ako se slucajno desi da kondom pukne, a decko nije ejakulirao, da li je potrebno da se trujem tom pilulom? Znam za ono da postoji i ta predsemena tecnost, sve znam, ali bolje da pitam sad, nego da se desi, pa da se onda uspanicim. Do sada se zaista nikad nije desavalo da pukne, ali ja inace imam dogovor sa deckom da ne ejakulira u meni bez obzira na kondom, opreznosti nikad dosta, jos nisam za decu: ) ) p. S. Procitala sam na sajtu da ne preporucujete pharmatex kao dodatnu zastitu uz kondom. Hvala vam unapred na odgovoru

    Odgovoreno: 30. 09. 2009.

Ostavite komentar