1. Pitanje broj: #37504

    Nadjen mi je subserozni miom na zadnjem zidu materice velicine 5cm. Nisam radjala. Planiram bebu. Imam 30 godina. Predlozena mi je operacija pre trudnoce. Da li je ova velicina mioma takva da je opracija neophodna? Bojim se da posledice operacije u vidu priraslica i oziljka ne dovedu do vecih problema za trudnocu nego sto bi to ucinio miom ove velicine.

    Odgovoreno: 28. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Ukoliko jwe subserozni i ne pravi smetnje treba ga samo kontrolisati jednom u 6 meseci, ta lokacija mioma ne smeta razvoju ploda, ali je preporuka da što pre ostanete trudni,. Ako se odlučite na operaciju to se danas veoma dobro radi laparaskopski uvodjenjem instruimenata kroz pupak, oporavak je veoma brz i komplikacije gotovo nikakve,.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #37504

    • Da li mi možete dati savjet mnogo sam zabrinuta. Imam 28 godina nisam imala ranije trudnoća. Ultrazvucni nalaz: uterus je u avf nehomognene gradje promjerna 82,16 x 114,78 mm sa subseroznim miomom na zadnjem zidu promjera 84,33 x 74,43 mm. Endometrijum je ehogen promjera 8,88 mm. Lijevi ovarijum je promjera 33,94 x 20,33 mm normalne gradje, desni ovarijum je promjera 31,83x18,55 mm sa folikulom prečnika 11,54mm. Kavum d

Ostavite komentar