1. Pitanje broj: #37428

    Zamolila bih vas za odgovor! Papa test mi je ii, ali imam neku malu ranicu na grlicu-da li treba raditi prvo biopsiju ili lecenje te ranice nekom od metoda? Imam jedno dete i planiram za par meseci jos jednu trudnocu, kako moze ta ranica uticati na trudnocu? Hvala vam puno!!!

    Odgovoreno: 28. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Ako je papa ii grupa ne treba biopsija već se pristupi lečenju promene ili ektom, laserom, azotnim oksudulom ili nekom drugom metodom,. Možete planirati trudnoću bez bojazni
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #37428

    • Imala sam isti problem kao i vi ranicu na grliću i papa tes II grupa i hpv virus, kao i kondilome. Doktorka mi je rekla pošto planiram trudnoću (za razliku od Vas ja prvu) da je potrebno da mi se laserski uradi operacija kako ranice tako i kondiloma i biopsija. Odrađena mi je intervencija 11.06.2009, rezultat sa biopsije je bio hvala bogu ok i kada sam bila na kontrolnim prehledu doktorka mi je rekla da je sada sve uredno da nema ni ranice ni kondiloma i da mogu da počnem da pravim bebu :-) . Ali međutim meni se u zadnje vreme pojavljuje neka sukrvica, nekad nakon odnosa, nekad ujutu nekad uveče. Jako sam zabrinuta i vise ne znam šta da radim, ako ima neko da zna šta bi moglo to da bude neka mi piše.

Ostavite komentar