1. Pitanje broj: #35681

    Poštovani,
    Posle urađenih analiza, utvrđeno je prisustvo enterococcus spp, sekert je IIIa, terapija je Ciprocinal 500 g, i Triderm. Canesten vaginalete, to sam popila, pa me interesuje kako se dobija ta bakterija, i kako se leči, pri pregledu je primećena ranica na ulasku u vaginu, i imam bolove. Odnose nisam imala šest godina, i pre mesec dana sam bila sa partnerom.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 06. 08. 2009.

Komentari na pitanje: #35681

    • Uradila sam uk zbog osecaja topline i blagog peckanja posle mokrenja. Izdvojena mi je enterococcocus spp. Nalaz: u 1ml. Urina 1500 cfu/ml da li je to jako mnogo, ili blaza infekcija? Uradjen mi je i antibiogram i predlozena th. Ampicilin s norfioksacin s nitroffuration s nitroksolin r trimetoprim+sulfametoksazol r cefalosporini r nalidiksana kiselina r privatno sam uradila uk jer splet okolnosti mi je takav da nemam pravo na soc. Zastitu ovde gde zivim u srbiji, zbog zivotnih okolnosti (izbegla iz hr, uz suprugovu penziju ostvarila sam pravo na soc. Tamo. . . Ne mogu ga preneti jer sam tamo uspela dici poveci kredit za neki krov nad glavom tako da se ne mogu odjaviti. . . Da ne davim) . . . Izvinjavam se zaista, ali ne bi da se stekne dojam da sam sklona samolecenju. . . O ovakvim problemima info. Na netu su vrlo zbunjujuce. . Uskopo vezano sa promuskulitetom, sa analnim seksom. . . Sto kod mene nije slucaj. . . Ove probleme nikad nisam imala do sad u najreproduktivnijem periodu zivota, nehumanim uslovima zivota. . . . Uvek mi se sam organizam vrlo brzo izborio sa sitnim pickanjima koja su mi se znala javiti jer sam i u vreme men. Ciklusa prezivljavala od nadnice, ni higijenski ulosci mi nisu bili dostupni, ceo dan na temaraturi od +40 kopam i doduse ispeglana pamucna krpa tamo dole. . . Bez menjanja od 6 - 18h. . I nista. . Dovoljno je bilo pranje i presvlacenje. . . . Sad sam u menopauzi i kapiram da mi je estrogen u padu, da sam sad zbog toga vrlo, vrlo osetljiva. . . . Osecam se dole tako suvo, prisutno blago crvenilo, blaze od subjektivnog osecaja. . . Bez iscetka bez neprijatnog mirisa. . . Plasim se takodje kandidoze kao popratne komlikacije (mada do sad nisam imala taj problem) ipak ocito da su se stvari promenile. . Moje pitanje je da li je ova bakterija seksualno prenosiva? Da li se partner treba takodje leciti. On nema nikakve simptome, ni problem. Koji izbor ab th. Vi preporucate? Sa oznakom s ili r (zaista ne znam) . . Koje probiotike da uzmem da bi sprecila kandidozu. . . . Ginekoloski mi je zakazan tek za 14 dana. . . Ne mogu toliko cekati. Prosli (pre godinu dana) pregled je bio b. O. Izvinjavam se na duzini pitana. . . Sto rekao lane gutovic. Ne skodi, mozda ce nekom koristiti! Hvala! Srdacan pozdrav!

    • beba acimov 06. 08. 2009.

      Zahvaljujem na brzom odgovoru, uradiću sutra šta ste rekli, ali me brine ranica na ulasku u vaginu, da li je moguće da je to zato što nisam imala odnose šest godina, i sad pri odnosu sam imala bolove i krvarenje. Molim Vas za odgovor, unapred hvala.

Ostavite komentar