1. Pitanje broj: #35138

    Poštovani,
    Imam 35 godina. Pre 5 meseci imala sam operaciju-histerektomija, patohistološki nalaz je bio u redu. Na kontroli posle tri meseca doktorka mi je rekla da imam granulom vagine i rekla mi da dođem u avgustu da mi to "odradi". Šta je granulom? Mođete li mi reći kakva je to intervencija? Htela sam da pitam još nešto, pre jedno 20-ak dana pojavio mi se sekret, žućkast, ne gust (više liči kao mokraća sa malo sekreta), što zahteva obavezno nošenje dnevnih uložaka, bez nekog posebnog mirisa. Nemam nikakvo peckanje, svrab, a ni problema urinarne prirode. Da li se možda radi o nekoj infekciji ili je možda granulom izazvao neke promene u vagini?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 31. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Sekret nastaje od granuloma a granulom u narodu poznatiji kao divlje meso nastaje na bataljku rodnice kao posledica neadekvatnog šava rodnice. Odstranjuje se tuširanjem albotilom ili ekt om.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #35138

    • I posle tuširanja albotilom sekret se pojavljuje svakodnevno prilično obilno i to od septembra prošle godine nalazi su uredu a ja sam zabrinuta jer sam 1995 operisana od karcinoma

Ostavite komentar