1. Pitanje broj: #33804

    Imam promjene kao što su priložene u slici, s tim da su moje između malih i velikih usana na vagini. Ne znam da li ih imam unutra, bila sam nedavno kod ljekara zbog candide, pa potom trihomonasa. Trenutno stanje vs=5 i 6. Ginekolog mi nije spomenuo ništa u vezi s tim osipom, ja ne pitah jer nisam znala simptome trihomonijaze, pa reko to ide s tim. Imam stalnog i jednog partnera u životu. Imam 22 godine, ab=0, p=0. Povremeno smo imali nezaštićen odnos. Ja sam njemu trenutno jedina partnerica. Voljela bih kada biste mi mogli pomoći. Rado ću vam pisati šta mi je moj ginekolog rekao, jer idem na papu čim mi prođe menstruacija. Naručila sam se i za vaginalni uzv. Znači imam iste "ospice" kao osoba na slici koju sam našla na internetu. Prilozila bih vam sliku kako to izgleda kod mene, al ne mogu nikako kvalitetno da je napravim, pošto se ne vidi kao ova, a ovako izgleda. Možda da dodam ispod ove slike je pisalo da ovako može da izgleda hpv. Da li postoji ikakva šansa da to kod mene nije hpv? Možda ćete se nasmijati na moje pitanje, ali ja sam jako očajna. Nemam odnose 3 mjeseca, imam strpljivog partnera koji nema niti jedan simptom :) iskreno se nadam da ću dobiti odgovor prije nego odem do svog ginekologa i prije te pape. Hvala puno unaprijed.
    p.s. I ako mi možete reći kako da se riješim kandide kad se udružila s trihomonijazom. I da li sam trihomonijazu mogla dobiti na bazenu s obzirom da je partner izvadio bris prije nego smo ikada spavali, na moju inicijativu i bio je uredan. U vijernost ne sumnjam.

    Odgovoreno: 13. 07. 2009.
    • Poštovana,
      vi jako verujete vašem partneru, trihomonijaza je polno prenosiva bolest i dobija se isključivo polnim putem, to što je vaš partner negativan, ne znači i da je nema, te treba da se javi urologu da bi mu uradio eksprimat prostate i dijagnosticirao da li je ima ili ne. Dovoljno je da se partner popiški pre uzimanja brisa i da mu nalaz bude negativan. Verujte vašem ginekologu,. I ako posle naknadnih pregleda zatrebate neko tumačernje javite se.
      Pozdrav

Ostavite komentar