1. Pitanje broj: #32737

    Poštovani,
    Molim Vas za što hitniji odgovor, pošto sam veoma zabrinuta! Naime, imam 25 godina, menstruacije su mi uredne, na svakih 30-35 dana. U ovom ciklusu, negde na sredini (oko 15-17. Dana) sam par dana imala oskudni braon iscedak, koji sam pripisala ovulaciji, s obzirom na to da sam čula da to nije neuobičajeno, niti nešto zbog čega bi trebalo paničiti (iako je ovo prvi put do sad da mi se to dešava). Međutim, pre pre tri dana (27.06) sam dobila menstruaciju (poslednja pre toga je bila 27.05.), mada je ova menstruacija po mnogo čemu neobična i zbog toga sam veoma zabrinuta. Naime, prvi dan se pojavio samo braon, veoma oskudni iscedak, takoreći samo da "uprlja", drugi dan (juče) je ovaj iscedak bio obilniji i sa pojavom sluzi, ali bez pravog krvarenja. Danas, treći dan, iscedak je veoma taman, gotovo crne boje, takođe pri brisanju na toalet papiru ostaju veoma tamne sluzave "grudvice", i još uvek nema krvarenja u pravom smislu reči. Naime, inače su mi menstruacije u prva dva dana poprilično obilne i praćene bolovima srednjeg inteziteta u stomaku i krstima, a ovog puta nijednog od tih simptoma nema. Veoma se brinem, i molim Vas da mi odgovorite zbog čega bi se ovo moglo desiti? Ne pijem nikakve lekove, osim tableta kantariona (1 mg hipericina), ne pušim, ne pijem alkohol i redovno se bavim sportom.
    Unapred vam se zahvaljujem na odgovoru!

    Odgovoreno: 30. 06. 2009.
    • Poštovana,
      Mislim da nemate nijednog razloga za zabrinutost jer svi ciklusi nisu istovetni. Ako se menses tako brzo završi uz oskudnost uradite beta hcg iz krvi da bi proverili da niste trudni jer ste sredinom ciklusa imali oviulaciju " znak braonkast iscedak".
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #32737

    • Dobar dan, imam pitanje. Menstruacija mi je kasnila 7 dana, a danas posle sedam dana mi se pojavilo malo krvi braon boje. Ima li razloga za brigu? Hvala unapred.

    • Dobar dan. Imam pitanje menstruacija mi je kasnila 7 dana, a danas posle sedam dana mi se pojavilo malo krvi braon boje. Ima li razloga za brigu? Hvala unapred.

    • Dobar dan, samo da vas pitam ako mogu da dobijem odgovor, imala menstruaciju 27.10. i 18.11. mi se javila blaga krv, pa onda kafeni iscedak? Ima li razloga za brigu?

    • Poštovani, potrebna mi je pomoć. Menstruacije su mi pre dolazile na 28 dana i trajale su 7 dana (poprilično obilne), poslednja dva meseca mi traju samo 3 dana i pojavljuje se braon menstruacija koja pre nije nikada bila slučaj. Na početku je braon iscedak, pa onda pomešana crvena i braon i na kraju opet braon. Molim Vas za pomoć da li ovo može da bude neki alarm za nešto ozbiljno?

    • Poštovani imala sam aspiraciju a zatim i transfer 25.10.2021.god.7.11.mi je radjena beta i negativna je.Od tog dana sam prestala da pijem utrogestan i nakon 2 dana dobila ciklus koji je trajao 2 dana a nakon toga do danas svakog dana imam braon isečak ili braonkasto kada se obrišem posle mokrenja.Rekli su mi da je to normalno posle upotrebe utrogestana ali i ne da to traje mesec dana skoro.Bila sam na kontrolnom pregledu 17.11.i ništa nisu rekli da nije ok samo kolika je debljina endometrijuma i broj folikula u jajnicima.Jako sam zabrinuta sta to moze biti i da li moze nesto da naškodi budućem transferu koji bi trebao da bude u skorije vreme. Sa poštovanjem jelena pavlović

Ostavite komentar