1. Pitanje broj: #31268

    Poštovani,
    danas sam dobila rezultate kontrolnog vaginalnog brisa i ponovo imam streptokok, samo što je ovoga puta haemolyticus (pre nekoliko meseci je bio agalactiae), grupa b. Od antibiotika je osetljiv na peniciline i cefaleksin, popodne idem kod ginekologa za terapiju. Međutim kad god odem u ordinaciju uvek zaboravim da pitam šta me sve zanima, ako biste mogli vi da mi odgovorite na nekoliko pitanja: pošto verovatno i momak treba da pije antibiotike (prošli put smo oboje pili ciprocinal prema mom antibiogramu), da li on mora da uradi bris ili je dovoljno da imamo moj s obzirom na to da verovatno imamo istu bakteriju? Drugo pitanje je ako možete da predložite gde je najbolje da on ode da uradi bris uretre pošto ne rade sve privatne laboratorije - da ne nagađamo? I treće pitanje - koliko je ova bakterija opasna u vaginalnom brisu, ja sam se mnogo uplašila, pogotovo što nemam predstavu odakle mi i zašto je tako uporna? Da li je moguće da me zbog nje ponekad boluckaju janici ili je razlog što mi je na pregledu je ustanovljeno da je jedan zalepljen uz matericu a drugi malo policističan šta god to značilo?
    Hvala, s poštovanjem

    Odgovoreno: 11. 06. 2009.
    • Poštovani,
      u svim boljim laboratorijama vaš dečko može uzeti bris ili pak i kod vašeg ginekologa, treba napomenuti da pre uzimanja brisa ne sme da mokri 3 sata, bakterija ne spada u grupu polno prenosivih bakterija pa je možda vaš dečko i nema. Policističnost nema veze sa pomenutom bakterijom a ta prilepljenost jajnika je znak neke upale koju ste preboleli.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #31268

    • Ja sam u drugom stanju i imam 34 nedelje trudnoce. Lecim se od Eserihije koli ali već duže vreme. Brinem se jer kao da nema nikakav efekat. Koristim vaginalete koje sadrze nistatin i cefaleksin. Alergicna sam na penacilin i elektromicin. Sada se pojavila i druga bakterija Streptokoka. Sta da radim?

Ostavite komentar