1. Pitanje broj: #28728

    Poštovani doktore,
    moje konkretno pitanje vezano za lactogyn. Na vašem site-u sam čitala dosta o tom probiotiku i zanima me da li bi smjela ja to koristiti? Koji su rizici korišćenja ako ih ima? Inače ja imam 22 godine i prije 3 mjeseca imala sam upalu mokraćnih kanala zbog prehlade i moj doktor mi je prepisao u 3 navrata antibiotike-prvo cefalexin a zatim amoxicilin. Nakon te terapije koja je trajala praktično 2 mjeseca moj nalaz urina bio je uredan. Međutim onda mi se javilo neko peckanje i svrab u području vagine pa čak i bol pri mokrenju, pa sam otišla ginekologu. On je ustanovio da imam gljivičnu infekciju izazvanu candidom i prepisao mi je prvo gino-daktanol vaginalete. Poslije njih činilo se da mi se stanje popravilo ali poslije naredne menstruacije ponovo sam osjetila peckanje svrab. Pa mi je ginekolog prepisao canesten 3 vaginalete (2 kutije od po 3 komada) i dao mi kansen mast da koristim uz to. Ponovo je situacija bila bolja do naredne menstruacije. Sad evo 7 dana poslije zadnje menstruacije ponovo sve isto i ovaj put mi je ginekolog dao gino-daktanol vaginalete plus mast daktanol. Do te upale mokraćnih kanala zimus nikad nisam imala problema sa gljivičnim infekcijama. Kako sam ja to laički shvatila lactogyn pomaže u obnovi vaginalne flore a mislim da bi mi takvo što sigunro godilo u ovom trenutku. Molim vaše mišljenje o ovome. S poštovanjem Aldijana
    ps: ne znam da li je relevantno ali seksualno sam aktivna 6 mjeseci a kao zaštitu koristim kondome.

    Odgovoreno: 12. 05. 2009.
    • Poštovana,
      Mislim da bez problema možete da koristite lactogyn i verujem da će te jačanjem imunoloških snaga organizma uspeti da izlečite to više dosadno oboljenje kandidom.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #28728

    • Postovani doktore, imam problem konstatnog svraba vec vise od godinu dana. Koristila kanesten krem, propovag, a sada trenutno daktanol. Smiri se malo svrab i peckanje, pa sve ispocetka. Da napomenem da sam dijabeticar, primam insulin. Do sad sam popila razne antibiotike citeral ,valdocef, jutidir kesice, smiri pa opet pocne. Ne mogu ici nigde jer sam innvalid u kolicima. Imam 40 godina, tri carska reza pre ovih kolica i povrede. Moje pitanje je sta da koristim za svrab koji je jako neprijatan i dosadan? Takođe pojavile su se neke sitne bubuljice na spoljnoj strani usmina i anusu, pa se taj svrab siri i u predelu anusa. Unapred doktore hvala na odgovoru.

Ostavite komentar