1. Pitanje broj: #27807

    Poštovanje!
    Imam 36 god. i dvoje dece. Muči me sledeće: konstantno imam infekcije i pored lečenja i svih zaštita (kondom) a imam samo jednog partnera (suprug) koji nema tih problema. Međutim više me zabrinjava sledeće: dijagnostikovana mi je nekakva bazna promena na grliću materice na mestu gde je bila ranica. Inače ranica je lečena samo vag. od kantariona i rečeno mi je da se zamiruje i da nema potrebe niša dalje. Rađen je papa test i bio je II grupa nakon čega je doktor rekao da nema potrebe za biopsijom već samo da se radi kolposkopija na 5 meseci i ako on smatra da promena nije opasna. Tek ako kolposkopija pokaže nešto radio bi se ponovo papa test. (do godine) . Molim Vas recite mi da li postoji šansa da je promena opasna i znači li to da ću se razboleti? Mogu li žene da žive sa tom promenom? Najlepše vas molim dgovoite mi jer moj ginekolog nije bio raspoložen za objašnjenje hvala do neba!

    Odgovoreno: 29. 04. 2009.

Ostavite komentar