1. Pitanje broj: #26807

    Poštovana doktorka,
    Molim Vas da mi objasnite šta znači skraćenica sfp - pozitivno i pp - pozitivno? U 10-oj sam nedelji trudnoće pa je to nalaz mog ginekologa. On tvrdi da je sve u redu u šta ne sumnjam ali iz radoznalosti me interesuje šta te skraćenice znače?
    Unapred hvala na odgovoru. Sanja goljic

    Odgovoreno: 17. 04. 2009.
    • Poštovani,
      Srčana frekvenca ploda i pokreti ploda
      . Uživajte u trudnoći i ne opterećujte se glupostima. Preporuka ekspertni ultrazvuk od 11. do 14. nedelje trudnoće.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #26807

    • Radila Sam TRI testa I pozitivna su sva TRI,beta odradjena I njena vrednost je 92,09.danas Sam bila na ultra zvuk Dr mi rekao da ne spori da je trudnoca I da je zadebljan zid materice.i rekao mi da dodjem za 5 dana dal je moguce da se Jos nevidim trudnoca?

    • Trudna sam 16 nedelja. Prekjuče sam bila na ultrazvuku i doktor je upisao sledeće mere: bpd: 33, 9 mm, plodova voda: plus, sf: plus, ac: 104 mm, hc: 115 mm. Pa me zanima da li su ovo normalne vrednosti ploda za tu starost, jer doktor kaze da je neophodna amniocenteza. Hvala na odgovoru unapred!

    • Pisem vam prvi put. . . Jako sam uplasena. . Upravo sam dosla od ginekologa i ne mogu da dodjem sebi. Naime, o cemu se radi ja sam u drugom stanju poslednja menstruacija mi je bila 30. 04. (dobijam menst. Na 30, 31 dan kako kad) izmenju 15 i 20. Maja sam ostala u drugom stanju. . . Ginekolog mi kaze da sam u 8 nedelji trudnoce. Danas sam bila na drugom uz i nisu se videli otkucaji srca. . Dao mi je uput za narodni front da zakazem abortus. Nije mi jasno da mi daje uput tek tako i da zanemaruje cinjenicu da sam mozda u 5 nedelji tek velicina ploda je pri prvom uz bila 4 mm a sad je 3, 5mm kako je to moguce? Molim vas ako mozete da mi date neki savet sta dalje da radim! Da li da sacekam jos malo pa odem u privatnu kliniku i odradim opet uz? P. S. I dalje imam sve simptome trudnoce. . . Bole me grudi i krsta. . . Itd. . . A da to sam zaboravila da napisem od subote 25. 06. Mi se pojavio braonkast sekret u tragovima (jako malim tragovima) jednom dnevno mi se pojavi i to je sve. . . .

Ostavite komentar