1. Pitanje broj: #38181

    Poštovani,
    Imam problem sa učestalim gljivicama, sekretom, peckanjem u vaginalnom području. Pre tri meseca rađena mi je elektrokauterizacija, zbog pozitivnog nalaza na hpv 16 i 18. Papa test mi je pre ove intervencije kao i do sada bio 2. Takođe pre par godina imala sam krvarenja nakon odnosa, koja bi nakon nekog vremena prestajala, pa opet se pojavila i tako dosta dugo. Doktor mi je rekao da imam ranicu na grliću materice, i da je ona uzrok toga. Krvarenja su skroz prestala, onda je ta ranica postala ulaz za hpv. Nakon toga ona je sama od sebe nestala. Često imam infekciju kandidom, i stalno koristim neke vaginolete. Zadnjih meseci sekret mi je jako neprijatnog mirisa, konstantno osećam peckanje, koje već sve jače i iritirajuće. Kada sam pitala doktora na poslednjoj kontroli da li treba da uradim još neki bris, da li imam neku polnu bolest možda ili šta može biti, on mi je rekao da umišljam, moji nalazi su dobri, i da bi on primetio na samom pregledu da nešto nije u redu (izgled moje vagine, boja itd). Molim Vas da mi date neki savet, mišljenje, jer više ne znam šta da uradim povodom svih ovih problema.
    Puno hvala unapred. Srdačan pozdrav.

    Odgovoreno: 04. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Gljivične infekcije su česte i uporne, ali na srću najčešće nastaju iz nekog od banalnih razloga - nošenje uske odeće i tangica, naročito leti, nošenje dnevnih uložaka, korišćenje antibiotika, te kod hormonskog disbalansa, stresa. Treba lečiti obavezno oba partnera, a osim običnog vaginalnog sekreta, za svaki slučaj iz grlića materice treba uraditi - bris cerviksa na bakteriološki pregled i gljivice, na chlamydiu trachomatis, mycoplasmu homonis i ureaplasmu uralyticum.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #38181

    • I da li je problem resen? Ja imam iste probleme vec cetiri godine i na korak sam da poludim! Skoro svakog dana imam svrab, peckanje i slicno, a radila sam sve moguce testove, zapravo stalno ih radim...

    • Evo stobom da podijelim jedan lijek koji me je spasio od svih problema koje sam imala kao i ti. Treba da uzmeš košpice od dinje, da ih opereš i osušiš. Kada su suhe (nakon par dana) treba da svaku košpicu prerežeš napola (znači ne mogu cijele niti mjevene). Kad voda provrije treba da (za 1 šolju) staviš u tu vodu žlicu-žlicu ipo sjemenki i ta se to kuha neke pola minute. Kada stane neki 10-tak minuta procijediš i piješ. To treba da piješ barem 7 dana 3 puta na dan, i tvojim problemima će doći kraj. Sretno!

Ostavite komentar