1. Pitanje broj: #18479

    Pre jedno pet meseci imao sam nezgodnu povredu, pokidao sam prednji ukršteni ligament i tako desni (po strani) nosio sam šest nedelja gips. Posle skidanja gipsa krenuo sam sa terapijama (magnetoterapiju, interferektnu struju i još neku struju sad se ne mogu setiti kako se zove i sve je to išlo uz kinezi terapiju) te su terapije trajale tri bloka po 15 dana (a struje sam dobijao po 10 dana u jednom bloku) sve je to išlo po planu što se tiče oporavka, sve bi to bilo dobro da nisam obnovio povredu, tako da sam opet bio dve nedelje u longeti! Još mi je jako natečeno koleno i konstantan mi je bol u kolenu, to jest u intervalima bol se pojačava i smanjuje! Doktor mi je zakazao kontrolu tek tamo 20 Januara. To je kontrola i zakazivanja snimanja kolena, nešto je spominjao neke kamerice koje idu u koleno i na osnovu toga ću utvrditi momentalno stanje kolena i da se vidi šta se posle može uraditi!
    Ne znam koliko Vam sve ovo znači što sam napisao, voleo bih da čujem Vaše mišljenje, a pre svega najviše me interesuje taj pregled, to jest to snimanje sa kamericama!
    Unapred hvala!

    Odgovoreno: 04. 01. 2009.
    • Verovatno se radi o magnetnoj rezonanci kolena koja je veoma ilustrativna i na njoj se koleni zglob najbolje vidi (lepo se vide sve strukture zgloba). Moguće je i da se radi o artroskopiji kolena (uvodi se igla sa kamerom u zglobni prostor) gde se dobro prikazuju meniskusi. Ipak , ako možete da birate, uradite magnetnu rezonancu kolena (nije agresivna, a odlično se vide sve strukture).

Ostavite komentar