Prof. dr Lidija Dimitrijević

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Telefon za zakazivanje
063/687-460

Telefon za zakazivanje

Prof. dr Lidija Dimitrijević, Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 20.05.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled doktora profesora
5,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 536

 1. Poštovanje!
  U poslednjih mjesec dana osjećam bol u lijevoj peti. Dešava se da posle mirovanja (sjedenja), skoro da ne mogu da stanem na nogu od bola. Kad počnem da hodam, kao da se noga malo zagrije i onda bol nestane. Ne znam da li je moguće da je u pitanju ravna obuća ili je ipak nešto drugo u pitanju?!
  Hvala

  Odgovoreno: 23. 06. 2009.
  • Prof. dr Lidija Dimitrijević

   Poštovani,
   ako je bol samo u jednoj nozi, malo je verovatno da je zbog obuće. Trebalo bi da uradite rtg petne kosti. Moguće je da postoji petni trn, a stanje se popravlja primenom odgovarajućih uložaka.
   Pozdrav

 1. Ima već 3-4 dana žiganje počinje u predjelu ispod lijeve dojke i ide prema mjestu između dojki. Bol je kratka i tad ne mogu da udahnem zrak od boli. To mi se dešava po cijeli dan i jako me zabrinjava, a strah me ići kod doktora.
  Hvala unaprijed

  Odgovoreno: 23. 06. 2009.
  • Prof. dr Lidija Dimitrijević

   Poštovani,
   ipak morate da se javite na pregled specijalisti internisti.
   Pozdrav

 1. Poštovani,
  imam bebu od dva meseca kojoj je po rođenju utvrđeno da ima metatarsovarus na oba stopala. Danas smo bili kod fizijatra, i doktorka je između ostalog preporučila vežbe po Vojtu! Koliko one mogu da budu efikasne? Bila bih vam zahvalna ako biste mi bliže objasnili kakve su vežbe u pitanju!
  Unapred zahvalna zabrinuta mama!

  Odgovoreno: 23. 06. 2009.
  • Prof. dr Lidija Dimitrijević

   Poštovani,
   osim vežbi po Vojti, trebalo bi uključiti i pasivne vežbe, kao i prethodne uvodne procedure. Trebalo bi da stopala pogleda i dečji ortoped.
   Pozdrav

 1. Juče sam primijetila kod svoje bebe (1,5 godina) da gornji dio stopala tj. prsti malčice idu ka unutra dok hoda. Kad stoji, kad leži, sve izgleda normalno, ali mi se čini kad hoda da malo idu ka unutra. Vodim je prvom prilikom ljekaru, ali želim i da znam vaše mišljenje. Brinem li se bez razloga? Da li je to neka teška anomalija? Može li se ispraviti?
  Hvala

  Odgovoreno: 23. 06. 2009.
  • Prof. dr Lidija Dimitrijević

   Poštovani,
   verovatno se radi o pozicionom deformitetu koji nastaje samo dok je stopalo pod opterećenjem. Ne brinite, sve teške deformacije strukturnog tipa se uočavaju još u prvim danima života. Pozicioni deformiteti ("bezopasni") nastaju kasnije, posebno kod dece koja borave u šetalici - dubak, ili se vode tj. "uče" da hodaju. Kod dece koja prohodavaju samostalno - bez "učenja", hod je potpuno korektan, spretan, koordinisan i bez deformacija stopala.
   Pozdrav

 1. Kako se leči istegnuće međurebarnih mišića i koji su simptomi.
  Unapred hvala.

  Odgovoreno: 23. 06. 2009.
  • Prof. dr Lidija Dimitrijević

   Poštovani,
   najpre treba postaviti tačnu dijagnozu (isključiti zapaljenjski proces unutar grudnog koša). Ako se radi samo o istgnuću mišića, dovoljno je mirovanje i analgetici.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 536 pitanja
Zakažite pregled kod Prof. dr Lidija Dimitrijević