1. Pitanje broj: #152753

    Pre dve godine sam imala povredu na traci za trčanje u teretani nakon čega imam probleme sa desnim kolenom. Prilikom trčanja je prilikom pokreta došlo do toga da se nešto 'prekomponovalo' u kolenu, što je uticalo na bol i otok samog kolena ali nisam imala značajnije probleme prilikom koračanja. Narednog dana sam otišla kod ortopeda, urađen je rendgen snimak kolena koji je bio uredan. Nakon toga sam otišla kod fizijatra koji je prepisao 10 fizikalnih terapija i urađena je magnetna rezonanca. Magnetna rezonanca je ukazala jedino na postojanje bekerove ciste i nikakve druge povrede. Nakon odrađenih fizikalnih terapija mirovala sam otprilike 6 meseci nakon čega sam se vratila na lagane treninge uz poštedu kolena jer nisam imala utisak da može da se nosi sa većim naporima. Krajem prošle godine ponovo sam posetila fizijatra (vođena drugim motivima) kada sam se ponovo žalila na dugoročne tegobe sa kolenom kada je doktorka prepisala terapije laserom i strujom. Nakon 18 terapija krenula sam sa kinezi terapijom za jačanje celog tela a pre svega ramenog pojasa. Međutim, tegobe u kolenu još postoje i pre svega se osećaju kao bol i osetljivost unutrašnje medijalne strane kolena. Pošto se bol protezala dužinom vena čak je urađen dopler krvnih sudova koji je takođe uredan. Smatram da bez obzira na dosadašnje uredne nalaze imam neki problem kome još nisam uspela da nađem uzrok. Interesuje me da li imate neke ideje šta bi mogao da bude uzrok bolova koje imam i dan danas i šta bi eventualno još moglo da se uradi kako bi se otkrio uzrok problema i pronašlo adekvatno rešenje.

    Odgovoreno: 27. 04. 2018.
    • Poštovana,
      Zao mi je sto vas koleno jos muci, ali zeleo bih da vam napomenem da je bejkerova cista veoma cesto znak da vam je jedan od meniskusa u kolenu povredjen. S obzirom da vas muci medijalna strana kolena bilo bi dobro da ponovo uradite magnetnu rezonancu da je neko dobro iscita i verujem da ce vam pronaci ostecenje meniskusa koji vas ocigledno boli. . .

      terapija za vase koleno su svakako adekvatne vezbe jacanja cele noge a posebno kolena i struktura oko njega. . . Zatim redukcija telesne tezine ukoliko je potrebno i izbegavanje aktivnosti koje vise stete nego koriste vasem kolenu kao sto su trcanje, skakanje, skijanja. . .

      radikalno resenje za vase koleno bi bila artroskopija kolena prilikom koje bi vas hirurg ortoped sanirao povredu meniskusa. Nakon toga ponovo rehabilitacija od nekih mesec dana


      Pozdrav

Ostavite komentar