Fizioterapeut Saša Jezdić

Viši fizioterapeut i sportski terapeut

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Fizioterapeut Saša Jezdić, Viši fizioterapeut i sportski terapeut

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 2

 1. Pre dve godine sam imala povredu na traci za trčanje u teretani nakon čega imam probleme sa desnim kolenom. Prilikom trčanja je prilikom pokreta došlo do toga da se nešto 'prekomponovalo' u kolenu, što je uticalo na bol i otok samog kolena ali nisam imala značajnije probleme prilikom koračanja. Narednog dana sam otišla kod ortopeda, urađen je rendgen snimak kolena koji je bio uredan. Nakon toga sam otišla kod fizijatra koji je prepisao 10 fizikalnih terapija i urađena je magnetna rezonanca. Magnetna rezonanca je ukazala jedino na postojanje bekerove ciste i nikakve druge povrede. Nakon odrađenih fizikalnih terapija mirovala sam otprilike 6 meseci nakon čega sam se vratila na lagane treninge uz poštedu kolena jer nisam imala utisak da može da se nosi sa većim naporima. Krajem prošle godine ponovo sam posetila fizijatra (vođena drugim motivima) kada sam se ponovo žalila na dugoročne tegobe sa kolenom kada je doktorka prepisala terapije laserom i strujom. Nakon 18 terapija krenula sam sa kinezi terapijom za jačanje celog tela a pre svega ramenog pojasa. Međutim, tegobe u kolenu još postoje i pre svega se osećaju kao bol i osetljivost unutrašnje medijalne strane kolena. Pošto se bol protezala dužinom vena čak je urađen dopler krvnih sudova koji je takođe uredan. Smatram da bez obzira na dosadašnje uredne nalaze imam neki problem kome još nisam uspela da nađem uzrok. Interesuje me da li imate neke ideje šta bi mogao da bude uzrok bolova koje imam i dan danas i šta bi eventualno još moglo da se uradi kako bi se otkrio uzrok problema i pronašlo adekvatno rešenje.

  Odgovoreno: 27. 04. 2018.
  • Fizioterapeut Saša Jezdić

   Poštovana,
   Zao mi je sto vas koleno jos muci, ali zeleo bih da vam napomenem da je bejkerova cista veoma cesto znak da vam je jedan od meniskusa u kolenu povredjen. S obzirom da vas muci medijalna strana kolena bilo bi dobro da ponovo uradite magnetnu rezonancu da je neko dobro iscita i verujem da ce vam pronaci ostecenje meniskusa koji vas ocigledno boli. . .

   terapija za vase koleno su svakako adekvatne vezbe jacanja cele noge a posebno kolena i struktura oko njega. . . Zatim redukcija telesne tezine ukoliko je potrebno i izbegavanje aktivnosti koje vise stete nego koriste vasem kolenu kao sto su trcanje, skakanje, skijanja. . .

   radikalno resenje za vase koleno bi bila artroskopija kolena prilikom koje bi vas hirurg ortoped sanirao povredu meniskusa. Nakon toga ponovo rehabilitacija od nekih mesec dana


   Pozdrav

 1. Otok i povreda ligamenta
  Pitanje broj: #153208

  Poštovani, 

  Pre skoro 6 meseci sam nezgodno doskočila i povredila nogu tačnije isčasila levi zglob. Kada se to desilo čulo se kao da je popucalo nekoliko ligamenata i sledeći dan noga je pozelenela i pojavio se mali otok koji se povećavao iz dana u dan. Zglob je vraćen na mesto, a noga je bila snimljena tek posle 3 nedelje jer sam je opteretila na poslu pa mi je bilo gore. Rađen je i ultrazvuk samo što doktor je žurio nije čak ni pogledao sve, i rekao mi je da su malo oštećeni ligamenti. Sad planiram opet da idem na ultrazvuk. Moje pitanje je da li je moguće da posle 6 meseci otok ne prolazi? Da li to možda od toga što su oštećeni ligameti? Htela bih da tražim i terapije ako nije već kasno za to jer ovaj otok mi baš smeta. Koje terapije bi bile najbolje za skidanje otoka i oporavak ligamanata?

  Odgovoreno: 27. 04. 2018.
  • Fizioterapeut Saša Jezdić

   Poštovana,

   Otok koji Vas muči može da se javlja posle ovakve povrede i do godinu dana. Razlog za pojavu otoka je slabost samog zgloba odnosno mekih struktura koje bi trebalo da drže zglob stabilnim. Dakle zbog slabosti i zamora zglob otiče. Predlažem da preventivno kod kuće stavljate led (kesa zamrznutog povrća) nekoliko puta na dan po desetak minuta. Pored toga predlažem da se posvetite fizikalnoj terapiji koja će pre svega uključivati kineziterapiju odnosno adekvatne vežbe za stabilizaciju i jačanje mekih struktura samog zgloba.


   Pozdrav
Zakažite pregled kod Fizioterapeut Saša Jezdić