1. Pitanje broj: #101788

    Poštovani, imam konstantne bolove u predelu zglobova oba ramena već skoro dve godine. Godinama sam vežbao u teretani, tačnije 15 ak godina, i bolovi se javljaju pri pokretima koje pravim. Dovoljno je samo da napinjem rameni pojas. Ne vežbam od početka bolova, išao sam na rehabilitacije koje su uključivale laser, ultrazvuk, dva tipa stuja itd, međutim bolovi su konstantno tu. Sada sam već nekako navikao da živim sa tim. Kako da detaljnije saznam šta je u pitanju? Kome bih mogao da se obratim jer u mestu u kom živim fizijatri su me slali na terapije koje nisu dale rezultate. Nikakve posebne preglede, osim vizualnih, nisu radili. Još samo da napomenem da imam i diskus herniju na l5s1. S poštovanjem

    Odgovoreno: 19. 07. 2012.
    • Poštovani,
      Obavite eho mekih tkiva oba ramena. To je dijagnosticka procedura koja ce omoguciti jasniju sliku stanja i donosenja pravilne dijagnoze. Bez pravilne dijagnoze nema ni pravilnog lecenja.
      obzirom da ste vezbali, verovatno nepravilno sigurno postoje promene na pripojima misica tetivama a mozda i na samom zglobu. Lecenje se ne zavrsava fizikalnom terapijom vec ojacavanjem ili bolje reci balansiranjem misicne snage rotatorne manzete ramena.
      Pozdrav

Ostavite komentar