1. Pitanje broj: #33164

    Poštovani,
    Imam dva pitanja. Prvo, prilično sam mršava ali se samo oko struka i stomaka gojim, pa me zanima koji je najbolji način da se samo na tom mestu skine salo. Da li je vožnja biciklom dobro rešenje? A drugo, šta mislite o preparatu zelena kafa koja se nedavno plasirala na našem tržištu, da li imate neka iskustva o njoj.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 31. 07. 2009.
    • Poštovana,
      Na žalost ne postoji skidanje sala samo sa određenih delova tela niti može da se utiče gde će brže da se skidaju masne naslage. Radi se o nagomilanim rezervama neutrošene energije koje treba utrošiti kretanjem, vežbom i drugim aktivnostima. Stavljanje kesa na stomaku ili oblačenjem šuškavac trenerki gubi se samo više vode koja se brzo nadoknadi. Najtoplije Vam preporučujem da pročitate moj članak na tu temu, gde sam do detalja objasnio kako smršati. - Smršajte 10kg na jednostavan način
      Suština je u smanjenju ukupnog unosa kalorija za 10 - 20% i povećanju potrošnje ubacivanjem neke fizičke aktivnosti. Vožnja bicikle je dobra, ali je malo slabija od brzog hodanja.
      Radi Vaše orjentacije 100 pređenih kilometara brzim hodanjem uz redukovanu ishranu potroši 1 kg sala. To je približno 20 sati vožnje biciklom.
      Nemam nikakva saznanja o preparatu zelena kafa ali je opšte pravilo da nam se kao preparat za mršavljenje, prodaje nešto što ne postoji. Sve što jedemo ima za cilj da unese dovoljno kalorija odnosno goriva za održavanje naših životnih funkcija i aktivnosti. Neutrošene kalorije unete kroz hranu se skladište u vidu masnih naslaga. Dakle masno tkivo možemo smatrati kao rezervni vid energije u organizmu. Više od 100 kilometra brzog hodanja je potrebno da bi se potrošio kilogram sala. Da li je moguće da jedna čarobna pilula sagori energiju hodanja od 100 i više kilometara? Nije. Svo to salo treba da bude iskorišćeno a neće samo od sebe da sagori.
      Pozdrav.

Ostavite komentar