1. Vežbe za ruke i grudi

  Pitanje broj: #118262

  Zdravo, volio bih dobiti savet kako da dođem najprije do mišića na rukama i grudima? Imam 18 godina.

  Odgovoreno: 31. 01. 2019.
  • Kada govorimo o dodavanju mišićne mase podjednaku ulogu u ovom procesu imaju i trening i ishrana

   Logično je da se za dodavanje mišića na rukama i grudima moraju raditi vežbe koje angažuju mišiće grudi i ruku. Ukoliko vam je dodavanja mišićne mase na rukama i grudima prioritet, onda ih treba trenirati češće od ostalih mišića. Predlažem da to bude 2 puta nedeljno u periodu od četiri nedelja, pa napravite pauzu od dve nedelje, gde ćete ih angažovati samo jednom nedeljno (takođe, na ovim treninzima smanjite obim i intenzitet) i onda odradite još jedan ciklus od četiri nedelja sa po 2 treninga nedeljno.

   Na prvom treningu u nedelji odradite 10 serija ukupno po mišićnoj grupi, ponavljanja se kreću u rasponu 5 - 8, a pauza između serija 2 do 2.5 minuta. Na drugom treningu u nedelji odradite 16 serija za grudi, 12 - 15 ponavljanja, pauza 60 - 90 sekundi, a za ruke (biceps i triceps) po 12 serija, 15 ponavljanja, pauza 60 sekundi.

   Na jednom treningu odradite grudi i triceps, a na drugom leđa i biceps. Nemojte spajati na jednom treningu grudi, biceps i triceps. Opet ova kombinacija mišićnih partija i sam trening zavisi od brojnih faktora, pa je sve moguće spakovati sve na drugačiji način. Ovo je samo jedan od načina.

Ostavite komentar