1. Tribulus tablete

  Pitanje broj: #123083

  Poštovani, imam 27 godina i planiram u skorije vreme da uzmem tribulus. Ono što mene zanima je da li će biti posledica po buduce potomstvo? Od mnogih sam čuo da nema neželjena dejstva i da čak ima pozitivan uticaj na plodnost, pa me sad zanima Vaše stručno mišljenje? I da li može da se pije 2 meseca pa 2. nedelje pauza i tako cele godine? Unapred hvala.

  Odgovoreno: 29. 01. 2019.
  • Poštovanje,

   tribulus kao i drugi suplementi za prirodno podizanje nivoa testosterona neće dovesti do povećanja vašeg testosterona ukoliko se on već nalazi na sredini ili gornjoj referentnoj granici. Ukoliko vam je nivo testosterena na donjoj referentnoj granici, tribulus može imati blagi uticaj na povećanje nivoa testosterona. 

   Daleko veći učinak po pitanju povećanja nivoa testosterona će imati eliminacija alkohola i šećera iz ishrane, kao i optimalan unos zdravih masti (orašasti plodovi, maslinovo ulje, ulje lana, žumance, junetina, losos, skuša, avokado itd), trening snage i kvalitetan san (8 sati čvrstog noćnog sna), vitamin D3, cink.

   Pre nego posegnete za bilo kojim suplementom za povećanje testosterona prvo treba da uradite analize na slobodan i vezani testosteron u nekoj laboratoriji.

Ostavite komentar