1. Suplementai za masu

  Pitanje broj: #156952

  Treniram u teretani već negde dve godine. Od suplementacije uzimam protein, bcaa, glutamin i ponekad kreatin. Od nedavno sam poceo uzimati i jedan američki proizvod koji se zove Nutrex Reaserch Anabol 5, koga kod nas nema da se kupi. Nai na kutiji pise da nije steroid i da nije hormonalan te nema nikakvih neželjenih dejstava pa me zanima da li je to tačno.
  Da li od pobrojanih proizvoda ima nesto štetno (naravno ako se ne preteruje): dicyclopentanone 6-keto-diosgenin acetate, 6-keto-diosgenin propionate, 6-keto-diosgenin cypionate, 6-keto-diosgenin decanoate, 25-r-spirostan-5a-diol-6-one-3-one-undecanoate, rhapondicum, carthamoldes, hecogenin acetate.

  Odgovoreno: 12. 11. 2018.
  • Svi proteini, bez obzira da li su iz surutke, biljnih izvora mesa ili jaja, mogu se koristiti kao suplementi za masu ako se uzimaju u propisanim dozama bez posledica.
   Nutrex Reaserch Anabol 5 sadrži niz supstanci koje ste već naveli u pitanju a za koje ne postoji veliki broj kliničkih istraživanja tako da ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da nemaju neka neželjena desjtva. Nedavno sam baš komentarisao ovaj prilično popularan proizvod na konferenciji u LA (košta oko 30$) uz komentar da FDA nije radio testiranje ovog prizvoda.
   Preporučujem da ne koristete suplemente koji u svom sastavu imaju više susptanci ( kao u slučaju Anabol 5)
   Od suplemenata za masu koji se mogu pronaću na vašem tržištu preporučujem vam protein, glutamin, kreatin, beta-alanin, omega 3, probiotik i multivitaminski kompleks.
   Od proizvodjača suplemenata, po pitanju odnosa cene i kvaliteta, imam dobro mišljenje o PHD Nutrition i Ultimate Nutrition

Ostavite komentar