1. Povratak treninzima nakon operacije preponske kile

  Pitanje broj: #157952

  Pre tri meseca sam operisao preponsku kilu. Ista je rađena laparaskopski. Zanima me nakon koliko vremena mogu da počnem sa treninzima? Konkretno mislim na treninge borilačkih veština i kros fit treninge.

  Odgovoreno: 23. 01. 2019.

Komentari na pitanje: #157952

  • Imam 13 godina i dobio sam slabu testisnu kilu kao jako mali, ali doktori su rekli da nema potrebe za nikakvom operacijom i da bi se trebalo samo odstraniti sto se i dogodilo.  Opet sam  dobio i isao sam doktorima i rekli su da ce se samo odstraniti, ali sto bi znacilo da trebam prestati sa treninzima, mislim na borilacke vjestine i treninge za misice na neko vrijeme. Sada pitam koliko bi trajala pauza od treninga i poslije rehabilitacije, da li bih mogao opet trenirati puno kao i prije ili bih morao smanjiti vjezbe?

  • Operisala sam ingvinalnu kilu 8.5.2023. Lihteštajn tehnikom, rez oko 10cm.. Bol i dalje osećam dok šetam ( usporenim hodom) ili stojim ili sedim; jedino dok ležim mi je lakše. Nikako da se vratim u normalno stanje. Da li s razlogom brinem?

  • Poštovani, pre nedelju dana sam operisao preponsku Kilu sa desne strane, već mogu normalno da hodam i da sedim, medjutim sinoć sam mahinalno preskočio dva stepenika i oslonio se baš na desnoj nozi i u ton momentu sam osetio jaču bol i kao neku toplotu oko desnog testisa i malo iznad njega, sad već imam neugodan bol pri hodu i testis mi je osetljiv na dodiru, nema otoka, da li nije ništa strašno, hvala

  • Operisao sam preponsku kilu 24.03.22. Zanima me kada se mogu vratiti fudbalskim treninzima? Ista je radjena hiruskom intervencijom, stavljena je mrezica i imam rez 10-tak cm.

Ostavite komentar