1. Dodavanje kilograma - saveti

  Pitanje broj: #150957

  Poštovani, imam problem sa kilogramima, odnosno manjkom kilograma. Visok sam 182cm, težak 62kg. Od 18 godine se borim tražim način kako da se ugojim, milion saveta, stvari, preporuka doktora, mnogo trenera sam poslušao i ništa ne pomaže. Dostignem 62kg, odnosno to je najviše što mogu. Nikakvih problema sa zdravljem nemam niti bolujem od nečega. Ono zbog čega vam i najviše šaljem ovu poruku je to što razmišljam da počnem da koristim herbalife šejk. Do sada nikakvu "hemiju" nisam koristio. Ne znam više šta da radim borim se sa tim skoro četiri godine i nema pomaka. Nisam vam rekao imam 21 godinu. Molio bih za neki savet. Unapred veoma zahvalan!

  Odgovoreno: 24. 01. 2019.
  • Poštovanje,

   Da bih precizno odgovorio na ovo pitanje morao bih da znam bar osnovne podatke o vašem načinu života, nivou fizičke aktivnosti i trenutnom načinu ishrane kako bi odprilike izračunao kalorijski unos i potrošnju. U svojoj desetogodišnjoj praksi imao sam veliki broj klijenata čiji je cilj bio dodavanje telesne mase, pre svega mišićne mase. Kod nekih je išlo sporije, a neki su napredovali brže, ali niko nije ostao na istoj masi. 

   Budite slobodni pa mi se javite kako bi dobili konkretnije savete. Za sad samo mogu da preporučim trening sa opterećenjem i ishranu sa većim unosom ugljenih hidrata i zdravih masti, a proteini bi trebalo da čine tek 20% ukupnog kalorijskog unosa.

Ostavite komentar