1. Pitanje broj: #153128

  Poštovanje. Naime pre neki godnu dana sam napipao na lumbalnom delu ledja sa desne strane kao neku kvržicu, više mi izgleda kao čvorić. Slučajno sam se sageo i napipao. Kad stojim teško je mogu napipat, no kad se savijem kao da izleti iz mišića. Boja kože je na tom delu ista, taj kao čvorićse koliko ja vidim nije povečao od pre godinu. Ne znam od kad ga imam. Prije par meseci dok sam radio vežbe osjetio sam kao da se to upalilo. Nisam osetio bol nego neku nelagodu, ne znam kako bi opisao bol, ne znam da li me je boljela ta kvržica, čvorić no kad sam radio čućanj osetio sam baš bol tu, kao da mi je netko zabio iglu. Par dana sam osečao nelagodu kao neke trnce niz desnu nogu i prošlo je. Odmorio sam 10 dana od treninga i sve je uredu. Sad takodje kad mnogo stojim ili radim neke zahtevne vežbe osetim ponovo nelagodu u donjem delu ledja. Šta bi to moglo bit?

  Odgovoreno: 14. 12. 2018.
  • Poštovani,
   Ta kvržica može biti masno tkivo, urasla dlaka ili nešto treće i ne mora biti direktno povezana sa bolom koji se javlja sa spoljne strane noge, u stopalu, a pretpostvaljam i u glutealnoj regiji.

   svakako trebate da posetite lekara i utvrdite poreklo kvržice i uzrok bola u lumbalnom delu ledja, nozi i stopalu.

   uzrok tog bola može biti i odredjeni stepen diskus hernije, upaljeni išijadikus usled lošeg položaja tela prilikom izvođenja vežbi i velikog stresa na lubalni deo leđa.
   Pozdrav

Ostavite komentar