1. Pitanje broj: #143311

    Dobar dan. . Znači ja imam 14 godina i jedan problem, a to je kilaža. . Dok sve ženske pričaju o gubljenju kila, ja se patim kako dobiti kile. Visoka sam 165 cm i imam 44-45 kila. Imam dobar apetit i nikad ne preskačem obroke, jedem puno, čak i više od svih zajedno u mojoj kući skoro hah, često vježbam, ali ništa. . Ima li način kako se udebljati, ali da ne koristim nikakve tablete i slično? Mama mi govori kako ću se s vremenom udebljati i da to nije ništa veliko, ali za mene je jer mi svi govore kako sam ko čačkalica, kako sam ravna ko daska i slično. . . Molim vas pomozite: /

    Odgovoreno: 25. 01. 2019.
    • Poštovanje,

      Da bih precizno odgovorio na ovo pitanje morao bih da znam bar osnovne podatke o vašem načinu života, nivou fizičke aktivnosti i trenutnom načinu ishrane kako bi odprilike izračunao kalorijski unos i potrošnju. U svojoj desetogodišnjoj praksi imao sam veliki broj klijenata čiji je cilj bio dodavanje telesne mase, pre svega mišićne mase. Kod nekih je išlo sporije, a neki su napredovali brže, ali niko nije ostao na istoj masi. 

      Budite slobodni pa mi se javite kako bi dobili konkretnije savete. Za sad samo mogu da preporučim trening sa sopstvenim opterećenjem (telom) i ishranu sa većim unosom ugljenih hidrata i zdravih masti, a proteini bi trebalo da čine tek 20% ukupnog kalorijskog unosa.

Ostavite komentar