1. Pitanje broj: #134644

    Poštovani, čitala sam vaš blog o efikasnom mršavljenju i odgovore na postavljena pitanja i jasno mi je da se ljudi goje kada unose više kalorija nego što troše. Ipak, interesuje me da li postoje i neki drugi uzroci gojenja? Radi se o zenskoj osobi koja ima 43 god. I koja je u poslednjiih par godina počela da se puno goji, iako se umereno hrani i relativno je aktivna. Dakle nije promenila svoje životne navike od ranije (čak je i smanjila ishranu i koristi svaki trenutak za neku aktivnost) ali se i dalje goji. Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 25. 01. 2019.
    • Poštovanje,

      pored dodavanja kilograma usled većeg unosa kalorija u odnosu na potrošnju, hormonski disbalans može biti još jedan od razloga ili neki drugi metabolički poremećaj. 

      Ukoliko je u dužem vremenskom periodu napravljena velika razlika između unosa kcal i potrošnje, a naveli ste da je unos hrane smanjen i da koristi svaki trenutak za aktivnost, postoji mogućnost da je telo prešlo u "odbrambeni mod" i ne dozvoljava tako lako da se masti troše za energetske potrebe. 

      Da bi se krenulo u efikasnu borbu protiv kilograma neophodno je odraditi sve analize i prikupiti sve informacije kako bi se ustanovio uzrok koji je dove do trenutnog stanja. Usled nedostatka informacija za sada mogu samo ovo da kažem, a vi budite slobodno da me kontaktirate za dalje instrukcije.

Ostavite komentar