1. Pitanje broj: #102436

    Postovani, bavim se sportom veoma visokim intezitetom, teretana 5 puta nedeljno, plivanje, trcanje, voznja bicikla. Ponekad imam i sve 3 aktivnosti u toku dana i to se odradi sto bi se reklo dosta zestoko. Kako postici veliku spremnost u svakom smislu a da se misicna masa ne degradira, ako moze i poveca. Da li plivanje i voznja bicikla lose uticu na eksplozivnost, recimo na brzinu sprinta? I zanimalo me vase misljenje o izbacivanju glutena iz ishrane, kakvi efekti se mogu ocekivati, prije svega u uticaju na alergiju na polen koja predstavlja veliki problem sportistima. Unaprijed zahvalan.

    Odgovoreno: 26. 07. 2012.
    • Poštovani,
      Iz navedenog vidim da su vam treninzi ozbiljno zahtevni. Vodite računa o činjenici da je organizmu potreban odmor. U pauzama od treninga se obnavljaju sve funkcije tela. Potrebno je da imate dobar plan ishrane i pod ovakvim režimom treninga savetovala bih vam korišćenje suplemenata, kao bi se ubrzao oporavak.
      razgradnja mišićne mase sa ovim režimom treninga bi bila moguća sve zavisi od toga koji su vam prioriteti. Radi se o tome šta želite da razvijete: snagu, izdržlivost, eksplozivnost. . Svaka od tih formi zahteva odredjeni način treninga, a veoma često isključuju jedna drugu. Plivanje i vožnja bicikla će uticati na izdržljivost. Eksplozivnost je najbolje trenirati specifično za odredjeni sport.
      gluten, ukoliko ne postoji alerija na isti, nije potrebno potpuno izbacivati iz ishrane. Smanjiti unos na nedeljnom nivou.


      Pozdrav

Ostavite komentar