1. Pitanje broj: #102024

    Koju hranu bogatu proteinima da unosim uz konstantne i naporne vežbe treniranja tela? Dakle, interesuje me da li imate određene savete, nešto uz manjemasno mleko, crveno meso, belo meso, tunjevinu u komadima, ribu, jaja, pasulj, voće, povrće. Koje još namirnice da uzimam kako mi ishrana ne bi bila i monotona? Hvala.

    Odgovoreno: 07. 07. 2012.
    • Poštovani,
      Ono što me zanima je koliko naporno vežbate? Koliko puta nedeljno, koliko vam traju treninzi, koju vrstu treninga radite? Veoma je bitno da uzimate dovoljne količine svih makronutritivnih (belančevine, ugljeni hidrati i masti) i mikronutritivnih (viztamini i minerali) elemenata.
      moj savet je svakako da se izračuna koliki je unos svih vrsta namirnica potreban pa da se na osnovu toga napravi plan ishrane, koji neće ostaviti posledice na zdravlje i koji će vam dati dovoljne količine energije za vaš cilj.
      ishrana treba da bude izbalansirana.
      sve namirnice koje ste nabrojali su dobre, na listu bi svakako dodala bademe, kao odličan izvor aminokiselina, zatim integralni pirinač, krompir i integralne testenine, koji kao kompleksni ugljeni hidrati mogu da vam daju dovoljne količine energije, a od masti savetujem masline i hladno cedjeno maslinovo ulje.
      sve ovo što sam navela je uopšteno, da bih mogla preciznije da vam odgovorim potrebne su mi informacije sa početka prepiske.

      jevtović branislava
      dip. Sportski trener
      Pozdrav

Ostavite komentar