1. Pitanje broj: #100365

    Postovani, zamolila bih vas za savet oko skidanja kilograma i poboljsanja kondicije. Naime imam tahikardije skoro godinu dana i pijem bisoprolol od 5mg jednu tabletu dnevno. Imam 76 kg visoka 165. Radjen j eho srca i imam regurgitaciju mitralnog, trikuspidnog i pulmonarnog zaliska 1+. Sve ostalo je uredu. Problem je u tome sto se jako brzo zamaram a htela bih da skinem kilograme jer sam pre porodjaja imala oko 60kg. Test na biciklu je prekinut u 7 minutu u trecoj fazi zbog zamora i pulsa od 190 i pritiska 190/95. Kako da pocnem sa vezbama, st mi preporucujete pilates ili neki drugi vid vezbanja, jer mi trcanje stvarno predstavlja problem. . . Hvala unapred

    Odgovoreno: 07. 07. 2012.
    • Poštovana,
      Prvo što vam savetujem je pravilan program ishrane. S obzirom na činjenica koje ste naveli vezane za tahikardiju, savetujem vam ukoliko postoji mogućnost da pronadjete nekog stručnog trenera za sam proces treninga.
      da bi neko mogao da vam precizno odgovori na ovo pitanje potrebno je da se vidi kako vaše telo reaguje na koju vrstu treninga. Pilates vežbe su koncipirane tako da jačaju mišiće u unutrašnjsto tela, zdrave su i preporučujem vam da ih radite, kao i vežbe joge, koje će vam smiriti srčanu frekvenciju, ukoliko volite meditaciju, takodje sa istom možete uticati na smanjenje srčane frekvencije.
      ali što se tiče mršavljenja za to je potrebna druga vrsta treninga. Srčana frekvencija za topljenje masti treba da bude od 65 do 75% od maksimalne. Što bi bila zona brzog hodanja. Možete da krenete sa brzim hodanjem od desetak minuta ćetri puta nedeljno, pa da lagano povećavate.
      svakako bi savetovala da potražite trenera da se pravilno uradi ceo proces, kao bi imali trajne rezultate.
      jevtović branislava
      dip. Sportski trener
      Pozdrav

Ostavite komentar