Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80609)

  1. Poštovani, da li ja spadam u rizičnu grupu ako imam uvećanu štitnu žlezdu koja dobro radi. Pijem samo Concor cor od 1,75mg.

    Odgovoreno: 03. 04. 2020.
    • Poštovani,

      Pretpostavljam da mislite na korona viris, tako da u rizične grupe spadaju osobe preko 65 godina, sa ili bez pridruženih hroničnih bolesti. 

      Takođe, u rizičnu grupu mogu spadati i osobe mlađe od 65 godina, sa pridruženim bolestima kao što su: dijabetes, bolesti pluća a naročito hronična opstruktivna bolest pluća, povišen pritisak, hronična bubrežna slabost, imunodeficijentna stanja (karcinomi i drugo). 

      Međutim, korona virus je novi virus o kome se mnogo stvari ne zna, te da se ne bi dovodili u rizik svakako bi trebalo da poštujete mere koje je izdala Vlada RS: razmak od 2m, korišćenje maske i rukavica, prilikom kijanja ili kašljana koristiti maramicu, redovno pranjer ruku toplom vodom i sapunom... 

      Hvala što ostajete kod kuće!

      Pozdrav

      dr Magdalena Nikolić

  1. Poštovani,

    Imam 24 godine. Godinama sam sumnjao da sa mojim hormonima nešto nije u redu, pa sam rešio da izvršim analize. Višestrukim i temeljnim pregledima kod specijaliste mi je ustanovljen Kallmann sindrom, a predlog lečenja je terapija zamene testosterona. Moj lekar je bio jako rezervisan, te nisam uspeo da saznam šta tačno predstavlja terapija, ima li nuspojave i koje su najčešće i ono meni najvažnije: da li se terapija koristi ceo život? Još uvek se mirim sa dijagnozom. Molim za pojašnjenje.

    Srdačan pozdrav, Andrej

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Poštovani Andrej,

      s obzirom na kompleksnost vašeg stanja, terapija koja je preporučena služi tome da se testosteron (koji VI ne proizvodite u normalnim količinama) nadoknadi. Kao i svaka druga sintetska supstanca odnosno lek, postoji mogućnost da se usled upotrebe jave određeni neželjeni efekti, neki se javljaju češće a neki ređe, stoga preporučujem da se za ovo i za sva ostala pitanja koja imate opet posavetujete sa svojim endokrinologom. Ukoliko to nije moguće, uvek možete promeniti endokrinologa koji će Vas saslušati i posaveti kako treba. S obzirom na vanredno stanje i trenutnu epidemiološku ssitaciju u našoj zemlji, molim Vas da sve konsultacije i preglede obavljate nakon završetka vanrednog stanja,a do tada hvala što ostajete kod kuće. 

      Pozdrav

      dr M. Nikolić

  1. Poštovani,

    Šta znači ako se oseća neko peckanje u stomaku iznutra (osećaj je kao da nešto pecne sa unutra na spolja ka spoljnoj strani stomaka) po celom stomaku i plućima tj. grudnom košu? Trenutno ne osećam te bolove, kada popijem pivo izuzetno mi se opusti stomak, a kad preteram sa kafom se najviše to dešava. Zna da bude lokalizovan bol od kafe nekad samo na jednu tačku u stomaku a nekad šeta tamo vamo... Da li 5G kućna Wifi mreža utiče na celokupno zdravlje organizma zato što kada je uključim posle par dana osećam kako mi se zdravlje generalno pogoršava?

    Pozdrav.

    Odgovoreno: 01. 04. 2020.
    • Postovani, vase pitanje je neurovegatativne prirode, moguce povezano sa gastrointestinalnim tegobama. Izbegavajte kafu, narocito ujutru na prazan zeludac. Moze jedna dnevno posle jela. Mozete da uzmete inhibitor protonske pumpe, to je lek koji utice na smanjenje kiselosti u zeludcu. Koristite Probiotik, vitamine b grupe da magnezijum. Za sada ne postoje podaci o takvom uticaju 5G ili WiFi mreze. Uradite tako, pa se javite nakon dve nedelje. Veliki Pozdrav.

  1. Pozdrav,moj problem je vezan za ginekomastiju.Primetio sam jos u 5.-6. razredu osnovne skole da imam uvecane grudi a bio sam i veoma krupan,tada sam imao 115kg mozda koji kg manje.Mislio sam da je to normalno i da ce nestati kad skinem kilograme.Koliko se secam nutricionista je tada rekao da ce to proci samo od sebe dok endokrinolog pominjao operaciju.Krajem 8. razreda sam kilazu doveo u red i imao sam oko 80-82kg naravno grudi su se smanjile dosta ali ipak je ostalo malo tvrdo tkivo.Poslednje 2-3 godine sam istrazivao po internetu o tome.Pre 2 godine sam bas resio da istrazujem vise o tome i zgrozio sam se kad sam video sta sve moze biti uzrok.Prvenstveno Klinefelterov sindrom odnosno xxy kao glavni uzrok.To me je skroz dotuklo,raspitivao sam se kod mame za papire od rodjenja i da li je mozda radjen kariotip u nadi da cu pronaci nesto sto bi mi pomoglo da resim ovo iako znam da se to gotovo sigurno nije tada radilo, ali nista.Jedan period sam nekim cudom "zaboravio" na to.Evo vec par dana opet kopkanje i panika,ceo dan razmisljam o tome molim boga da nije to u pitanju.Citao sam koji su simptomi,dosta toga mislim da imam ali i dosta toga sto mi daje nadu da ipak nije to to.Planiram da odem kod endokrinologa uskoro ali voleo bih sto konkretniji odgovor od vas.Hvala unapred.

    Odgovoreno: 05. 03. 2020.
    • Postovani, 

      najpre uradite ultrazvucni pregled obe dojke poto pregled endokrinologa a onda se javite specijalisti plasticne, rekonstruktivne i estetske hirurgije jer se ginekomastija uspesko operise. Pregled mozete zakazati preko sajta Stetoskop

      Srdacan pozdrav, 

      mr sci med dr Dragana Petrovic-Popovic

  1. Здраво, занима ме како да ли може да се излечи претерани рад лојних жлезда ?

    Odgovoreno: 21. 02. 2020.

Prikazano 1-5 od ukupno 1936 pitanja