1. Pitanje broj: #51102

    Radila sam nalaze xormona i nije mi u redu slobodni testesteron i androstenedino, obratila sam se svom ginekologu i endokrinologu, da li mogu da ix stabilizujem terapijom koju ce da mi propisu, izmedju ostalog pocele su da mi se pojavljuju malje, i imam problematicno lice, krenula sam u beograd na trajnu epilaciju, da li cu rijesti taj problem i kako?

    Odgovoreno: 28. 01. 2010.
    • Poštovana,
      Ako se sumnja da postoji povećanje muških polnih hormona potrebno je ispitati razlog njihovog povećanja. Kod žena to mogu biti promene na nadbubrežnim žlezdama ili jajnicima. Tek nakon utvrđivanja razloga može se govoriti o terapiji.
      kozmetičke metode retko mogu biti trajno rešenje pojačane maljavosti.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #51102

    • Mila Pavicevic 18. 04. 2010.

      Postovana, imam 54 god. Pre mesec dana uspostavili su mi dijagnozu: encephalopatija hashimoto. Pijem pronison tbl od 20mg tbl (60 mg) svaki drugi dan; i madopar 4 tbl (125 mg}. Strasno tesko podnosim terapiju i sve mi je losije. Molim vas da mi pomognete i kazete da li je ova te3rapija adekvatna. Lecim se na institutu za neurologiju klinickog centra u beogradu. Unapred zahvalna. Ukoliko vam je potrebno jos podataka obavestite me.

Ostavite komentar