Doc. dr Milena Velojić-Golubović

doc.dr

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

 Milena Velojić-Golubović

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1569

  1. Imam problem sa prekomernom tezinom. Imam 150kg i visinu 160cm. Nemam vidljivih zdravstvenih problema. Pocela sam sa dijetom koju mi je prepisao lekar prosle godine i htela bih pitati dali smem piti xenical tablete da bih pospesila mrsavljenje? Koliko su delotvorne i dali su opasne?

    Odgovoreno: 06. 02. 2010.
    • Doc. dr Milena Velojić-Golubović

      Poštovana,
      Xenical je kod nas jedini registrovan lek za lečenje gojaznosti. Apsolutno je efikasan, kako u postizanju gubitka telesne težine, tako i u održanju postignutog gubitka. Potpuno je bezbedan ali je ipak potrebno biti pod redovnim kontrolama lekara. Xenical vas ne oslobađa odgovarajuća dijete, naprotiv.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

  1. Poštovani, bila sam na snimanju štitne žlezde, odnosno na scintigramu, gde mi je utvrđena sledeća pojava struma nodusa; adenoma hypo-afunctionale lob sin. . Ne znam šta sve to znači, pa vas molim da mi pojasnite nalaz. Dalje je potrebno da uradim analizu putem krvi i to kalcitonin i tireoglobulin. Srdačan pozdrav!

    Odgovoreno: 06. 02. 2010.
    • Doc. dr Milena Velojić-Golubović

      Poštovana,
      Neophodan je ultrazvučni pregled štitaste žlezde. Ako postoji nodus, čvor, uradite i analize hormona ft4, tsh, kalcitonin, tg i tgab. Ako su vrednosti u redu u zavisnosti od veličine čvora kontrole 1-2 puta godišnje. Jedino definitivno rešenje nodusa je hirurška intervencija.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

  1. Postovani, mom ocu je prije petnaest dana odstranjen karcinom na stitnoj zlijezdi. Stitna zlijezda je 100% uklonjena. Histopatoloski nalaz je pokazao da su bila 2 cvora od 14mm i drugi 2mm. Doktor misli da je sve u redu ali predlaze scintigrafiju u sremskoj kamenici. Koliko traje scintigrafija, tj. Koliko ce morati ostati i molim za vase misljenje histopatoloskih nalaza. Hvala.

    Odgovoreno: 06. 02. 2010.
    • Doc. dr Milena Velojić-Golubović

      Poštovani,
      Niste napisali kaoji na patohistološki nalaz, ali ako se radi o bilo kom obliku karcinoma štitaste žlezde potrebna je scintigrafija nakon hirurške intervencije radi procene uspeha operacije. Scintigrafija je potpuno bezbolna i bezopasna metoda koja se završava za nekoliko minuta.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

  1. Postovana doktorka, pisem u ime moje majke koja je rodjena 1938 god. Naime, otkrili smo problem sa hipotireozom pre dve godine, gde joj je vrednost tsh bio 12, 07, t3 i t4 u referentnim vrednostima. Prof. Dr. Ljiljana todorovic djilas joj je prepisala terapiju euthyrox / om 50. Vremenom, na svakoj kontroli, koja moram priznati nije bila bas redovna nivo tsh je bio visi, uprkos prepisanoj terapiji koja se uvek povecavala. Moja majka je 05. 01. 10. Dozivela akutni infarkt miokarda i uradjena joj je angioplastika, tj. Ugradjen joj je stent. , gde joj je pri terapiji euthyroxom 100 nadjeno da joj je tsh 15, 57, t3 2, 75, t4 17, 33. Posto sam apsolutni laik, brine me to koliko poslednja dogadjanja imaju uzrocno posledicnu vezu, kao i to sto ne mozemo da uz pomoc sintetickog hormona izbalansiramo nivo tsh, a prema poslednjem nalazu i t3. Prosto se pribojavam do kog nivoa tsh moze da raste, odnosno da li ce moci da se supsticionise euthyroxoom. I u kojoj dozi? Unapred zahvalna, cerka gordana!

    Odgovoreno: 06. 02. 2010.
    • Doc. dr Milena Velojić-Golubović

      Poštovana,
      Ne postoji velika doza l-toroksina, tako da je možete slobodno postepeno povećavati do normalizacije hormona. Kako je vaša majka preležaja infarkt miokarda ne treaba težiti idealnim vrednostima, ali svakako boljim nego što pokazuju sadašnje kontrole.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

  1. Interesuje me vase misljenje o lecenju bolesti stitne zljezde (hasimoto) akupunkturom.

    Odgovoreno: 06. 02. 2010.
    • Doc. dr Milena Velojić-Golubović

      Poštovana,
      Nemam nikakvog iskustva sa takvim načinom lečenja. Ukoliko je funkcija štitaste žlezde u redu hašimoto tireoiditis se ne leči i ne stvara bilo kakve tegobe. Praćenje funkcije 1-2 puta godišnje.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1569 pitanja




Zakažite pregled kod Doc. dr Milena Velojić-Golubović