1. Pitanje broj: #50140

    Postovani, molim vas za odgovor. Endokrinolog mi je preporucio da pijem tabl. Primolut nor. S obzirom da nemam redovna krvarenja. Od dodatne terapije uzimam koenzim q10, cardiopirin i xanax 0. 5 mg. Pusac sam, a hormonsku terapiju sa povremenim pauzama koristim od 2005. Godine. Zanima me da li koriscenje navedene hormonske terapije primolut nor moze imati negativne posledice da moje zdravlje sa obseje i uzimanje ostalih lekova. Unapred zahvalna aleksandra djokic

    Odgovoreno: 18. 01. 2010.
    • Poštovana,
      Verovatno vam je navedena terapija propisana zbog povišenih vrednosti prolaktina što je čest razlog izmena menstrualnog ciklusa. Možda je bitan podatak i redovna upotreba sedativa od kojih neki mogu povećati vrednosti prolaktina. Pod hormonskom terapijom verovatno podrazumevate kontraceptive, savetujte se sa vašim ginekologom oko nastavka terapije.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Ostavite komentar