1. Pitanje broj: #49207

    Postovani, imam problem pojacane maljavosti koji se veoma pogorsao u poslednje 2-3 godine. Imam mikrocisticne jajnike i oduvek sam maljavost povezivala sa njima, medjutim od kako se stannje naglo pogorsalo, brinem da mozda nije doslo do jos nekog poremećaja pa sam htela da vas zamolim da mi kazete kome bih mogla da se obratim i odakle bih mogla da pocnem sa analizama. Oduvek sam imala jace nausnice i malje u predelu brade ali su u poslednje vreme pocele da rastu po celom licu i to vrlo jake, kao muska brada a takodje i po telu i bas sam u strahu da se sve to mozda nece jos pogorsati. Pozdrav i hvala u napred!

    Odgovoreno: 31. 12. 2009.
    • Poštovana,
      Pojačana maljavost kod žena je relativno česta u našem podneblju i po pravilu nije uzrokovana endokrinološkim oboljenjem. Sindrom policističnih jajnika je često praćen pojačanom maljavošću. Možete uraditi vrednosti kortizola, acth i testosterona. Postoji mogućnost lečenja, obratite se vašem endokrinologu ili ginekologu radi eventualne terapije.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #49207

    • Pomagajte! Imam 25 godina i bradu kao muskarac, malje su mi duge ali ipak svetle tako da ne mogu da ih ukljanjam laserom, ne bih da ih cupam pincetom ili voskom vec bih trajno da ih se otarasim. Kako sam nesrecna zbog njih! Imam ih vec 5- 6 godina ali su u poslednjih godinu- dve potamnele imam izuzetno svetao ten tako da su malje jako vidljive. Sta da radim da ih se zauvek otarasim? Unapred zahvalna

Ostavite komentar