1. Pitanje broj: #48390

    Poštovani, molim vas da mi date vašu stručnu sugestiju u vezu sa slučajem moje bliske rođake koji ću vam izložiti. Dotična pacijentkinja je obolela od cit. Dg. Struma nodosa. Neo susp (folikularna lez.) što je dijagnoza posle citološkog nalaza punkcije strume i kao takva indukovana je obavezna hiruška intervencija. (laboratorijski izveštaj tsh 4. 54 m iu/l, t3 1. 11 nmol/l, t4 121. 64 nmol/l) međutim. . . Posle prikupljenih nalaza od kardiologa i drugih pretraga pred operaciju (dijagnoze da boluje od 1/diab. Mell ad ins. Independens, 2/struma nodosa gl. Thyreoidae. Euthyreoidismus, 3/hypertensio art. Essentialis. Insuf val. Tricuspidalis gr ii, 4. /morbus cordis ischemicus + uz srca dijastolna disfunkcija leve komore ef 50% insuf. Val tricuso. Gr ii spdk 50 mmg ekg idem, treba naglasiti da je pacijentkinja ima jedno plućno krilo-st. Post pulmectomiam 1. Sin. Propt. Tbc. 1966. Gfibrosis apicis 1. Dex, 1946. Je godište. . .) hirurg i anesteziolog su predočii visok operativni rizik na opštu anesteziju. Konkretno pitanje glasi: "da li postoji neki drug vid lečenja štitaste žlezde, konkretno njenog oboljenja, jer očigledno da je operativnim postupkom izuzetno rizično? Da li je pametno upustiti se u takvo nešto ili krenuti nekim alternativnim putem ishranom, nekim lekovima ili slično? " molim vas za savet i ukoliko je moguće da ne obajvite čitav istorijat bolesti, koji je priložen radi veće preciznosti odgovora. Hvala unapred!

    Odgovoreno: 19. 12. 2009.

Ostavite komentar