1. Pitanje broj: #46343

    Porodila sam se pre dve godine i pet meseci. Dete sam dojila godinu dana. Po prestanku dojenja ne mogu da zaustavim mleko. Ni posle bromokriptina ni posle dostineksa. Prolaktin mi je 999. 3uiu/ml. Bio je povisen i vise pre trudnoce. Ostali hormoni u redu. Uradjena i mri hipofize i nalaz u redu. Trenutno uzimam bromokriptin po savetu endokrinologa i jako mi je lose od njega. Molim za misljenje. Unapred zahvalna, jasna.

    Odgovoreno: 25. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Hiperprolaktinemija se može javiti i bez postojanja tumorske promene na hipofizi. Terapija preparatima koje pominjete je po pravilu efikasna, ali se mora uzimati više mesecipa i godinu dve. Bromokriptin ponekad stvara tegobe koje opisujete, obično se gube smanjenjem doze. Postoji još preparata koji se mogu koristiti.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #46343

    • Postovana, imam 50 godina i mnogo svog ginekoloskog iskustva. Za povišen prolaktin koji je meni stvarao i depresivne probleme, pomogla mi je biljka konopljika. Ima je u prodaji, najčešće je kao preparat protiv pms sindroma, jer opušta nabrekle dojke. Iskreno vam to preporučujem, jer nisam mogla da podnesem lek koji ste naveli. Naravno, posavetujte se sa lekarom, pročitajte o toj biljci na sajtu www.herbateka.com ... Sigurno vam neće odmoći, a, verujte, pomaže i kod policističnih jajnika i neredovnih ciklusa. Pozdrav i sve najbolje. Da sam ja znala ranije za ovu biljku koja je dobra i za menopauzu, izbegla bih mnoge probleme.

Ostavite komentar