1. Pitanje broj: #45151

    Postovani, nisu mi dobri rezultati hormona stitaste zlezde. Pre 2 meseca bio mi je tsh u padu tj. 0. 004 dok su ft3 i ft4 bili u granicama normale. Doktor mi je rekao da ne uzimam nista od th vec da ponovim za 8 nedelja, analize. S tim da uzimam propranolol kao simptomatsku th zbog prevelikog znojenja. Rezultati od 9. 11. Su ft4 9. 90, tsh 24, 8, amc-at (tpo) 518. Doktor mi je sad dao letrox od 50mq. Zanima me da li to moze da se sredi ili cu morati dozivotno da uzimam lekove zbog hipotireoze? I koliko dugo traje th u ovakvim situacijama? Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 15. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Poslednj nalazi govore u prilog smanjenja funkcije štitaste žlezde, hipotireoze, i po pravilu se mora lečiti nekim od preparata l-tiroksina, koji ste i vi dobili. Ono što buni je velika razlika u rezultatima za samo dva meseca. Terapija hipotireoze je obično doživotna i uz adekvatnu dozu leka nema nikakvih ograničenja u u svakodnevnom životu.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Ostavite komentar