1. Pitanje broj: #41398

    Imam problema sa štitnom žlezdom. Pijem letroks od 75 u desnom režnju promena hipoehogena 12mm. Ft3, ft4 normalni tsh 004-0. 40do 6je normalno. Tg povećan i antitela blago povećana. Imam utisak da su mi se rezultati pogoršali posle histerektomije sa obostranom adnesektomijom koja je urađena u februaru ove godine zbog uklanjanja adenofibroma na jajniku-endokrinolog traži scintigrafiju. Ja letroks ne pijem tek 4 dana nije li to malo'dali treba da uradim još neke pretrage. Imam tek 35 godina. Posle operacije primam injekcije ginodian depo 1 mesečno

    Odgovoreno: 06. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Terapija preparatima l-tiroksina (letrox, euthyrox) ima smisla samo kod lečenja hipotireoze. Kao terapija nodusa je uglavnom bezuspešna i praktično se više ne sprovodi. Jedini definitivno rešenje nodusa je hirurška intervencija ukoliko nodusi svojom veličinom stvaraju probleme ili postoji sumnja na malignitet. Mislim da nodus te veličine ne može biti razlog nekih smetnji. Dakle pitanje je razloga vašeg uzimanja leka. Operacija koju pominjete ne bi trebalo da ima veze sa funkcijom štitaste žlezde.
      ass. Dr milena velojić golubović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #41398

    • Slavica Cvijanović 10. 03. 2010.

      Pijem pola tablete letrox od 50 miligrama. Nalaz krvi je uredan, a pregled ultrazvukom je pokazao blagu sijenku i blagu upalu stitne zlijede. Prije toga sam osjetila stezanje u vratu, nesvjesticu i jako lupanje srca. Terapiju pijem mjesec dana i leksilium od 1. 5 miligram po potrebi. Ne osjecam nikakvu promjenu, osim kad popijem leksilium. Postoji li mogucnost da prekinem sa terapijom letroxa???

Ostavite komentar