1. Pitanje broj: #41268

    Hvala vam na odgovoru i utrosenom vremenu ali vi ocigledno ne poznajete dobro granu zvana endokrinologija, napisala sam vam da mi je tsh 1. 93 a ft4 60 i vi mi kazete da ti rezultati nemaju veze sa povecanjem krvnog pritiska i i da terapija treba da ostane ista. Posto ste mi "vrlo brzo" odgovorili sada cu vam napiati sta je rekao strucnjak citiram "to je stanje hpertiroze s obzirom na rezultate tsh i ft4 i podhitno treba ili smanjiti lek na 50mcg pa cak i 25mcg a mozda i izbaciti lek na par dana jer sam ja predozirana lekom, a svi simptomi hipertiroze odnosno povecanog rada zlezde su drhtavica, ubrzani srcani ritam, povecavanje gornjeg pritiska i ostalo sto takodje mozete procitai na internetu, pa vas pitam da li je lepo igrati se tudjim zivotima i davati im nestrucne savete!

    Odgovoreno: 06. 10. 2009.
    • Poštovana,
      Hvala vama na komplimentima i volela bih da vidim tog "stručnjaka" koji je takve vaše rezultate proglasio hipertireozom i predoziranjem leka. Ako bi uzeli u obzir samo navedene vrednosti hormona dozu leka bi slobodno mogli da povećamo. U svakom slučaju vaše je pravo da birate lekara. Terapiju bilo koje bolesti ne treba određivati i korigovati na ovaj način već posle pregleda pacijenta te je ovo samo pokušaj da se pojedini problemi u endokrinologiju približe pacijentima. I dalje stojim iza svega što sam napisala bez obzira na mišljenje stručnjaka koga citirate.
      ass. Dr milena velojić golubović

      Pozdrav

Komentari na pitanje: #41268

    • Vlatko mijatovic 07. 10. 2009.

      Po meni doktorka je u pravu!!! I ne bih se složio sa vašim mišljenjem da dijeli nestručne savjete. Ja imam takodje problema sa stitnom, moji hormoni su slični sa vasima i nemam nikakvih tegoba, i nije tačno da ste predozirani lijekom!! Nisam doktor, ali sam prostudirao dobro endokrinologiju i posjetio dosta ljekara i sigurno se nijedan normalni endokrini hirurg ni endokrinol nebi slozio sa misljenjem vaseg doktora!! Po meni je strucnija doktorka Milena iako je ne poznajem nego moj doktor Kavarić iz KBCCG!! Pozdrav za vas i sve najbolje!!!

    • Vlatko mijatovic 07. 10. 2009.

      Doktorka je u pravu! Pozdrav da doktorku Milenu koja je i meni pomogla puno oko savjeta, posto sam operisao stitnu zljezdu!!

    • Postovana gospodjo, molim Vas da ne vredjate nasu uvazenu i strucnu doktorku.

Ostavite komentar