1. Pitanje broj: #31819

    Zanima me, pošto mi je odstranjena štitna žlezda, dijagnoza ph nalaz: ma papillare gl thyroideae fokalno razvijen u okviru koloidnog adenoma t2n xmx, na kontroli 4 meseca posle operacije t3, t4, tsh su u granicama normale ali tg je 0.98 pa moram da uradim i anti tg. Bio bih vam zahvalan da mi objasnite šta bi to moglo da znači?
    Unapred zahvalan!

    Odgovoreno: 21. 06. 2009.
    • Poštovani,
      nakon operacije štitaste žlezde zbog karcinoma uključuje se terapija nekim od preparata l-tiroksina, euthyrox, letrox, tivoral, u dozi koja će vrednosti tsh održavati na niskim vrednostima, ispod donje granice, a da vredosti ft4 budu na gornjoj granici normale. Tireoglobulin se prati i od značaja može biti njegov porast. U tom slučaju se konsultujte sa vašim endokrinologom.
      Ass. Dr Milena Velojić Golubović
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #31819

    • Interesuje me vezano za moju majku, da li su dobri ovi rezultati ph 7651/18, ft4 10. 9 i tsh 7. 7? Hvala unapred

Ostavite komentar