1. Pitanje broj: #31106

    Poštovana doktorka
    pitanja koja sam vam slao su 28530 i pitanje br 30678 nisam ni na kakvoj terapiji za azoospermiju, hipogonadismus prim kriptorhidismus i. Sin. Doktor je rekao da treba da mi uključi th još pre par meseci, ali je u međuvremeu prestao da dolazi kod nas i ja sam ostao bez terapije za pomenute dg. Znači = fsh 28, 4 lh 16, testosteron 5, oo ako možete vi predložite terapiju.
    p. s. Profesor je pominjao da se mogu dati i nekakve injekcije ali ja bih morao da ležim u bg i da ih poprimam, pošto to kod nas u bih nema, a nisam dobio odobrenje za Beograd trebalo je početi sa tabletama (nemam pojma kojim) ali kaže prof. da je sa njima dosta sporije to uraditi, podstaći spermatogenezu. Koliko je u vašoj mogućnosti vi pomozite
    Hvala

    Odgovoreno: 13. 06. 2009.
    • Poštovani,
      mislim da je nemoguće predložiti adekvatnu terapiju na ovaj način. Ukoliko se mislilo na nadoknadu testosterona, što je kod primarnog hipogonadizma adekvatna terapija, mogućnosti su tablete i depo inekcije testosterona. Ova druga mogućnost je konfornija, postoje depo preparati koji se primaju jednom u tri meseca i postižu dorbu kontrolu nivoa testosterona.
      ass. dr Milena Velojić Golubović
      Pozdrav

Ostavite komentar