1. Pitanje broj: #25600

    Poštovani,
    moj problem je hiperprolaktinemija, utvrđen mikroadenom. Prolaktin uz terapiju već 4 godine varira izmedu 2000 do 3500 pijem dostinex 2mg nedeljno utorkom i petkom. Sada imam problem povećan dhea so4 na 31.00 tsh 6.00 testosteron 6.00. Imam 30. godina. Šta da radim? Moj endokrinolog tvrdi da nije ništa strašno da nastavim dalje kao dosada i da uzimam dostinex i imam strpljenja.
    Unaprijed hvala

    Odgovoreno: 01. 04. 2009.
    • Poštovana,
      terapija hiperprolaktinemije je prilično uspešna i kod mikro adenoma hipofize se medikamentoznom terapijom postiže regulacija nivoa prolaktina ali i smanjenje tumora. U našim uslovima se češće koristi terapija bromokriptinom. Potrebno je dovoljno dugo uzimati terapiju da bi se postigli svi pozitivni efekti lečenja.
      ass.dr Milena Velojić Golubović

Komentari na pitanje: #25600

    • Postovani, imala sam povisen prolaktin i 2 mikroadenoma, koji sam lecila bromokriptinom 6 godina unazad. Pre par dana radila sam mr hipofize i vise nemam mikroadenoma. Prosle godine u ovo vreme je bio vidljiv samo jedan velicine 3 mm. Da li to znaci da sada treba da prekinem sa ispijanjem leka ili da ga postepeno smanjujem. Trenutno pijem 2, 5 mg bromokriptina uvece.

Ostavite komentar