1. Pitanje broj: #19057

    Poštovani doktore ,
    već nekoliko meseci ne osećam miris ili ako ga osetim znatno je promenjen, to jest sve mi miriše na lenor. Dosta mi se promenio i ukus tako da ne osećam ukus hrane , slanoću a često mi je ukus kao i miris lenor. Inače nekoliko godina imam šećernu bolest. Još se nisam javila svom lekaru. Nisam na insulinu.

    Odgovoreno: 13. 01. 2009.
    • Poštovana, Kod dužeg trajanja šećerne bolesti mogu nastati promene na nervima koje se manifestuju najčešće na donjim ekstremitetima u smislu izmene senzibiliteta. Takve promene su moguće svuda, tako da ukoliko nema drugih jasnih razloga ovo bi moglo da bude objašnjenje sa Vaše tegobe. Obratite se hematologu i stomatologu radi kontrole. ass.dr Milena Velojić Golubović

Komentari na pitanje: #19057

    • Draga moja, ja ne osecam mirise od kad znam za sebe. Najgore od svega mi je bilo kada mi najblizi nisu verovali. Kasnije sam saznala da dosta ljudi ima problem sa culom mirisa, tako da sad slobodno mogu da kazem ne osecam mirise. Predstavlja mi problem kada spremam hranu jer stalno trckaram oko sporeta. Sto se tice parfema, za to je bila zaduzena najbolja drugarica, a sada suprug. Zao mi je sto ti se culo mirisa poremetilo, jer je to veliki problem, medjutim i to ima svojih prednosti. . . Veruj mi: )

Ostavite komentar