1. Pitanje broj: #16286

    Poštovanje draga doktorka,
    u junu mi je doktor otkrio na pretragama da je TSH uvećan, moram napomenuti da imam 21 godinu i da sam do sada uradila 4 veštačke oplodnje, uzrok je loš spermogram i da je za ove četiri godine nalazi svi bili u redu, do juna ove godine kada sam otkrila poremećenu funkciju TSH i sada počinjem sa petim tretmanom, i naravno analize i na sada ponovljenim analizama TSH je opet bio uvećan, dok je T3 i T4 u redu. Doktor mi je prepisao terapiju EUTYROX 100mcg..
    Molim Vas recite mi da li je moguće da je to posledica hormonskih terapija ili je to početak oboljenja, jer ja sam medicinska sestra i znam da je subklinička hipotireoza.

    Odgovoreno: 08. 12. 2008.
    • Poštovana, Smanjena funkcija štitaste žlezde, hipotireoza, se mora lečiti nadoknadom hormona, npr. tbl.Euthyrox. Doza leka se individualno određuje za svakog pacijenta. Hipotireoza može biti razlog i za probleme sa fertilitetom, mada koliko sam shvatila problem je više u Vašem partneru. Verovatno su Vam određivali i nivoe prolaktina jer i on može biti problem za trudnoću. ass.dr Milena Velojić Golubović

Ostavite komentar